Fostul şef al SRI Mureş, Valentin Bretfelean, numit consilier al premierului Orban. Ce dispută a avut acesta cu reprezentanţii UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Bretfelean. FOTO radiomures.ro
Valentin Bretfelean. FOTO radiomures.ro

Valentin Bretfelean, lider PMP în judeţul Mureş, a fost numit de premierul Ludovic Orban consilier de stat în Cancelaria sa, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Bretfelean a devenit cunoscut  prin discursul şi acţiunile îndreptate împotriva drepturilor comunităţii maghiare din Târgu Mureş, potrivit G4Media.

„În temeiul art 22 alin. (5), art. 29 şi al art. 31 lit. c) din Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Valentin-Constantin Bretfelean se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului”, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2019.

Potrivit Radio România Mureş, când era şef al Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean a afirmat că nu este de acord cu inscripţionarea străzilor cu plăcuţe bilingve în public, la Forumul românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, în anul 2015. După aceste declaraţii, reprezentanţii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureş i-au cerut imediat demisia lui Brefelean, mai arată sursa citată.

Conform sursei menţionate, Valentin Bretfelean are 54 de ani şi pentru o perioadă de 18 ani a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, deţinând funcţia de şef al SRI Maramureş şi al SRI Mureş. Acesta a mai fost  prefect al judeţului Mureş.

Prim-ministrul Ludovic Orban l-a numit consilier de stat pe Valentin Bretfelean, fost director al poliţiei locale din Târgu-Mureş, vestit pentru manifestările sale antimaghiare, notează agenţia de stat maghiară MTI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite