Florin Cîţu: Firea, un primar general incompetent şi iresponsabil. Foloseşte bugetul primăriei în scop electoral

Florin Cîţu: Firea, un primar general incompetent şi iresponsabil. Foloseşte bugetul primăriei în scop electoral

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu lansează sâmbătă pe Facebook un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este incompetentă şi iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Vâlcov, Teodorovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

El o critică pe Firea pentru cheltuielile companiilor municipale, pentru cheltuielile mari cu asistenţa socială şi pentru situaţia subvenţiei la căldură, pentru care nu a mai avut bani deşi sumele le primeşte de la bugetul de stat.

”Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflaţi cum au fost cheltuiţi banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferenţă în investiţii? Evident că NU”, scrie Cîţu pe Facebook, anunţând că arată cum se căpuşează un buget în interes personal de către un primar general ”incompetent şi iresponsabil” 
  
”Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!! Salariul mediu NET s-a triplat şi este aproape dublu faţă de salariul mediu net din sectorul privat”, susţine ministrul de Finanţe, argumentând că ”în perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei - creşteri salariale plus număr mult mai mare de angajaţi”. 
  
”Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc DOAR salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebaţi cum apar sinecurile în economie, aveţi aici răspunsul. Este clar că doar evoluţia cheltuielilor de personal arată că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral”, scrie Florin Cîţu.
  
El explică şi ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistenţa socială, unde ”datele arată şi mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal şi de partid”. 
  
”În 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Vă rog să recitiţi cifrele şi să realizaţi diferenţa. Această evoluţie a avut loc în condiţiile în care cheluielile cu asistenţa socială sunt responsabilitatea sectoarelor. În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenţă socială 845 milioane lei”, afirmă Florin Cîţu.
  
 El mai prezintă încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureştenilor, respectiv aceea că în 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenţia pentru energie termică, deşi o primeşte de la bugetul de stat. 
  
”Astfel la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetenţei şi iresponsabilităţii şi s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăţi subvenţia pentru energie termică. Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeşte de la bugetul de stat oricum”.

Cîşu afirmă că, atunci când plăteşti lunar 125.4 milioane doar salarii şi 32 milioane asistenţă socială (faţă de 72 milioane şi 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani şi de subvenţie, iar ”acest dezastru se întâmplă în condiţiile în care valoarea subvenţiei pentru energie termică a rămas aproape neschimbată”.
  
”PMB a folosit aceeaşi formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferenţă între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Firea. Toţi au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid”, conchide ministrul Finanţelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: