EXCLUSIV Scrisoarea Angelei Merkel de susţinere a lui Klaus Iohannis. Ponta se laudă şi el cu susţinere din partea Germaniei

EXCLUSIV Scrisoarea Angelei Merkel de susţinere a lui Klaus Iohannis. Ponta se laudă şi el cu susţinere din partea Germaniei

Angela Merkel şi-a exprimat în scris susţinerea pentru Iohannis încă din 28 octombrie 2014 FOTO AP

Invitat la Adevărul Live, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, scrisoarea de susţinere a cancelarului german, Angela Merkel, la alegerile prezidenţiale, primită în data de 28 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos scrisoarea cancelarului german:
 
Stimate domnule Iohannis,
 
Am aflat cu bucurie faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale.
 
Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate. Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc.
 
Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale.
   
La scurt timp după ce Klaus Iohannis a făcut publică, la Adevărul Live, scrisoarea trimisă de Angela Merkel încă din 28 octombrie, Victor Ponta a postat, pe pagina sa de Facebook, mesajul de susţinere venit din partea lui Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei. „Bunul meu prieten Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, mi-a transmis un mesaj foarte frumos de susţinere. Îi mulţumesc mult pentru încredere!“, este mesajul lui Ponta alăturat video-ului postat.
 
Redăm mai jos cuvintele vicecancelarului:
 
„Doamnelor şi domnilor, dragi prieteni, dragă Victor,
 
Sunt foarte fericit că astăzi am ocazia să exprim un mesaj de susţinere pentru bunul meu prieten Victor Ponta şi pentru membrii PSD din România. Astăzi candidezi la Preşedinţia României cu scopul de a da ţării şansa unui viitor mai bun. Sunt convins că vei avea succes şi îşi doresc mult noroc!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările