Eugen Teodorovici critică rectificarea bugetară prezentată de Guvern: Total dispreţ faţă profesori, pensionari, copii

Eugen Teodorovici critică rectificarea bugetară prezentată de Guvern: Total dispreţ faţă profesori, pensionari, copii

Eugen Teodorovici FOTO Mediafax

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a criticat vineri rectificarea bugetară prezentată de Guvern, despre care spune că a fost făcută „în batjocură”. Acesta adaugă că rectificarea este „în total dispreţ faţă de români” şi notează că dobânzile de la împrumuturi „au depăşit orice aşteptări”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PNL şi o #rectificare bugetară făcută în batjocură. Un #simulacru de consultare publică, pe o rectificare bugetară publicată aseară, foarte târziu, la ora 22:00, la ora de închidere a cârciumii lui Sică. Total #netransparent, cu #presa ţinută, din nou, în lesă şi cu botniţă, fără să poată adresa întrebări (dar, pesemne, mulţumită şi că a fost lăsată afară, la uşă!). Aceeaşi presă care, sper, poate face o comparaţie cu procesul de prezentare a rectificărilor bugetare din timpul mandatelor mele de ministru. Un #limbaj_de_lemn tocmai pentru a nu se înţelege absolut nimic”, notează Teodorovici pe Facebook.
 
Acesta mai e de părere că rectificarea a fost făcută „în dispreţ” faţă de români şi atenţionează că deficitul bugetar din România a depăşit Bulgaria şi Ungaria.
 
„În total #dispreţ faţă de români, de la profesori, pensionari, copii (ale căror drepturi legale fie le-au fost anulate, fie tăiate din pix!), aşa cum ne-au obişnuit, dar cu mare interes pentru organizarea #alegerilor, la care speră să-i poată din nou minţi şi manipula (pentru asta s-au alocat 217,8 milioane lei către Autoritatea Electorală Permanentă)
 
Cu #creşteri enorme ale cheltuielilor cu dobânzile (cu aproape 1.7 miliarde de lei!) pentru împrumuturile ce au depăşit orice aşteptări şi orice limită a responsabilităţii bugetare (deşi ne minţeau cu #împrumuturi la cele mai mici costuri)
 
Cu o #explozie a #deficitului bugetar cu 5 puncte procentuale, depăşind Bulgaria şi Ungaria! Un deficit prognozat de la 6,7 la 8,6% din PIB, deşi până mai ieri spuneau că România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar din Uniunea Europeană! Şi cu acelaşi dispreţ şi #ignoranţă faţă de prognozele instituţiilor financiare internaţionale (Comisia Europeană - 9,2% din PIB în 2020 şi FMI - 8,9% din PIB în 2020).”, a conchis Teodorovici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările