Dispută între PNL şi USR pe voturile diasporei. Rareş Bogdan: Dan Barna a pierdut. Nu va atinge nici 15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan
Rareş Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, Antena 3, că Viorica Dăncilă este pe locul 2 în sondajele partidului şi că USR va pierde cel mai important fief electoral de la europarlamentare.

"Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reuşit să-şi mobilizeze o parte din electorat şi să se stabilizeze undeva între 18 şi 20%. Sa fie clar, niciun candidat în afara dlui Iohannis nu depăşeşte 20%. Doamna Dăncilă este pe locul doi. E foarte interesant scorul dlui Barna, a pornit bine, dar în urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 şi 13%. În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente dar nu atinge 15% în nicio cercetare. Cheia este că în toate cercetările pe care noi le facem, nu avem inclus Diaspora. În Diaspora, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 şi 800.000 de votanţi. Cei din USR-PLUS, conform informaţiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanţi. Noi, eu spun, am avut un schimb amical de replici cu prietenul meu Dan Motreanu, vom lua încă din primul tur în Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă. Părerea mea e că USR nu va lua 200.000 de voturi cu Dan Barna. Diaspora nu mai e motivată pentru USR şi Dan Barna, au pierdut”, a spus Rares Bogdan.

Liderul USR, Dan Barna, crede că în ultimele zile de campanie vor apărea diverse sondaje care vor încerca să demobilizeze componenta activă care vrea o Românie modernă şi consideră că cel mai recent sondaj IMAS este unul pe care strada nu-l confirmă. El spune că şi înainte de alegerile europarlamentare USR avea în sondaje un scor de 15 la sută, obţinând 23 la sută din voturi. Barna s-a plimbat, joi, pe străzile din Aiud şi alba Iulia pentru a se întâlni cu cetăţenii şi s-a fotografiat cu o pisică.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite