Cum răspunde Orban, după ce a fost învestit cu votul covârşitor al aleşilor PSD

Cum răspunde Orban, după ce a fost învestit cu votul covârşitor al aleşilor PSD

Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban FOTO Mediafax/Alexandru Dobre

Premierul Ludovic Orban a răspuns duminică seară, întrebat de „Adevărul”, despre poziţia sa în contextul în care a fost votat în funcţie de patru ori mai mulţi membri PSD decât PNL. Orban a subliniat că liberalii care au lipsit nu au vrut să-şi expună colegii riscurilor în cazul în care aceştia sunt infectaţi. Premierul a lăudat apoi Parlamentul pentru responsabilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Parlamentarii PNL nu au fost prezenţi decât în număr de 44 tocmai pentru că ceilalţi parlamentari nu au venit pentru a nu transmite virusul în cazul că sunt infectaţi. 
 
Salut decizia parlamentarilor din fiecare partid care au decis să învestească guvernul. E o decizie responsabilă şi arată că Parlamentul a înţeles momentuş în care ne aflăm. 
 
Războaiele politice, încercarea de a câştiga capital politic trebuie să înceteze. Toate forţele politice trebuie să colaboreze pentru a găsi cele mai bune răspunsuri. Voi colabora cu toate formaţiunile politice, cu Parlamentul ca instituţie şi să fiu la înălţimea situaţiei”, a declarat duminică seară premierul Ludovic Orban.
 
Deputatul USR Cătălin Drulă a publicat pe Facebook rata de prezenţă a partidelor la votul pentru învestirea Guvernului Orban 3. Paradoxal, PNL e pe ultimul loc, deşi premierul e liberal. Mulţi dintre parlamentarii PNL sunt în autoizolare, după ce au stat în aceeaşi încăpere cu Vergil Chiţac, senatorul depistat pozitiv cu Coronavirus. Fără mobilizarea PSD şi USR, Guvernul Orban n-ar fi trecut.
 
„USR şi-a făcut datoria. Am venit la vot în Parlament şi am votat pentru învestirea unui guvern cu puteri depline. Am avut o prezenţă masivă, excepţiile fiind colegi cu contraindicaţii medicale.
 
Iată şi cifrele de prezenţă până la această oră:
- grup USR: 33 voturi din 40 membri (prezenţă: 83%)
- grup PNL: 42 voturi din 113 membri (prezenţă: 37%)
- grup PSD: 172 voturi din 202 membri (prezenţă: 85%)
- grup UDMR: 16 voturi din 30 membri (prezenţă: 53%)
- grup PMP: 12 voturi din 15 membri (prezenţă: 80%)
- grup PRORO: 10 voturi din 21 membri (prezenţă: 48%)”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările