CTP, despre scuzele ministrului Bode: „E vorba de manevrele şmecherilor naturali, pitencantropii cu maşini tari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP nu se aşteapta ca ministrul Lucian Bode să sufere vreo consecinţă, FOTO Arhivă
CTP nu se aşteapta ca ministrul Lucian Bode să sufere vreo consecinţă, FOTO Arhivă

Cristian Tudor Popescu spune că accidentul în care a fost implicat ministrul transporturilor, Lucian Bode, e explicat de mentalitatea „pitencantropilor cu maşini tari, care nu suportă să se amestece cu prostimea”. Gazetarul nu găsit convingătoare argumentele ministrului, dar e sigur că nu va suferi nicio consecinţă.

„Sunt mai multe întrebări pe care oricare cetăţean, fie că este şofer sau pasager sau simplu pieton în ţara asta, le poate pune. Nu au pus aceste întrebări dl. premier Orban şi nici preşedintele Iohannis, cu atât mai puţin să răspundă la ele.

O primă întrebare: cum făcea să doarmă dl. Bode, când atât semnalele acustice, cât şi luminoase, adică girofarul şi sirena maşinii respective a SPP, erau pornite? Zădărau toţi câinii de prin localitate, trecea maşina asta ca un pom de Crăciun în plină vară, zăngănind din zurgălăi, cum să spui că dormi?! Poate are un antrenament special, da, pentru a dormi în astfel de condiţii în plină zi, de altfel.

Apoi: de ce s-a dat drumul la girofar şi la sirenă? Ce misiune specială avea dl. ministru, unde se ducea? În cazul dlui Oprea, de acum câţiva ani, ştim care era obiectivul misiunii speciale în care a murit poliţistul Bogdan Gigină: era vorba de o ciorbă de burtă! Spre aceea ţintea, să nu se răcească. În cazul de faţă, ce anume fel de mâncare era obiectivul? (Voia să ajungă la ora 20:00 la Guvern, din spusele dlui Bode - n.r.) Nu era o situaţie specială, că din câte ştim nu s-a anunţat nimic special în ţara asta în acel moment. Or, dl. Bode a spus că ora 20:00, cerută de dânsul SPP-istului, era perfect rezonabilă pentru o conducere normală. Şi atunci, de ce trebuia SPP-istul să pună sirena, să pună girofarul şi să încalce o grămadă de reguli de circulaţie? Cum a făcut-o? E vorba de manevrele şmecherilor naturali, ale pitencantropilor cu maşini tari, care asta fac: cum dau de o coloană, intră pe contrasens, bineînţeles cu viteză mult peste cea legală, depăşesc în neştire, fără vizibilitate, intră în orbeşte în curbe, pentru că ei nu suportă să se amestece cu fraierii, cu prostimea! Despre asta este vorba în situaţia de faţă”, a comentat Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Gazetarul crede că întârzierea ministrului Bode de a oferi explicaţii vine de la faptul că acesta aştepta ca subiectul să fie uitat. CTP n-a fost convins de niciunul dintre argumentele oferite de minsitru pentru incident.

„S-a sperat ca în aceste zile subiectul să moară din punct de vedere mediatic. Cum el n-a murit, s-a considerat că el a căpătat suficientă suprafaţă în media ca să deranjeze, în vederea viitoarelor alegeri, şi atunci a venit dl ministru ca să-şi ceară scuze. Dl ministru spune că nu avea dreptul să îi spună respectivului şofer SPP cum să conducă. Dar să-i spună că nu are dreptul să calce legea putea să o facă? Dacă dl ministru vedea o maşină în trafic care făcea ce a făcut maşina în care se afla dânsul, era dator să sune la 112 şi apoi la poliţie şi să avertizeze în legătură cu acel automobil? În cazul de faţă, maşina care punea în pericol vieţile oamenilor era chiar maşina în care se afla el. În ultimă instanţă, trebuia să îi ordone SPP-istului: domnule, repectă legea! Altfel, opreşte maşina, mă dau jos, sun la şeful dumitale să-mi dea alt şofer şi altă maşină şi sun şi la poliţie, să ia măsuri! Asta nu putea să o facă? Asta încearcă să ne spună dl Bode, a treia zi după scripturi? După părerea mea, nimic nu funcţionează din argumentele dlui ministru, după cum nu funcţionează nici justificările oferite de dl Iohannis”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul susţine că incidentul poate fi explicat prin nevoia unor oameni precum ministrul Bode de a se simţi puternici şi superiori celorlalţi cetăţeni.

„În covârşitoarea majoritate a cazurilor, 99,99 la sută, acestea sunt însemne ale exercitării puterii de dragul puterii. În 30 de ani de gazetărie, n-am văzut niciun caz în care să se justifice astfel de manevre. În schimb, îmi amintesc din anii '90 nebunia girofarului, care atingea pe toată lumea, inclusiv persoanele civile, care doreau să dea această senzaţie, această impresie de putere, de forţă, de a fi deasupra celorlalţi. Era bătaie, îşi făceau rost de aprobări ca să-şi pună girofar pe maşină X, Y, unul care era om de afaceri, altul care era nu ştiu ce sportiv, fiecare voia să aibă girofarul pe maşină. Despre asta este vorba şi a fost întotdeauna”, a spunt CTP. 

Cristian Tudor Popescu este convins, însă, că ministrul Bode nu va păţi nimic, sprijinul premierului Orban şi al preşedintelui Iohannis fiind suficiente. S

„A dat garanţii domnul premier. Prim-ministrul României garantează el pentru persoana Bode că e în regulă. Acesta este un argument: garantez eu pentru el! În faţa legii şi a egalităţii cetăţenilor faţă de lege, vine dl. prim-ministru şi spune da, domnule, garantez eu, îl cunosc eu, e un băiat bun, e prietenul meu, e ministru la mine în guvern, prin urmare, e în regulă, lăsaţi-l în pace. „Aceasta este problema: câtă vreme acesta va fi tratamentul - amintiţi-vă ce a fost şi cu Oprea, a fost până la urmă judecat, dar n-a fost condamnat, l-aţi văzut să facă vreo zi de puşcărie sau să aibă vreo consecinţă penală? Nu ar fi ajuns să fie judecat, dacă nu ar fi căzut în acel moment puterea politică în care se afla. Altfel, n-avea nici dânsul mari probleme. Aşa că atâta vreme cât demnitarii sunt trataţi în felul acesta, deasupra celorlalţi cetăţeni, vom avea în continuare astfel de situaţii”, punctează CTP.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite