Parlamentarii vor să joace tenis şi să bea sucuri gratuite pe un teren din inima Bucureştiului dat gratuit în folosinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florina Presadă
FOTO Florina Presadă

Viceliderul deputaţilor USR Cristina Prună a acuzat aleşi de la restul partidelor că au semnat o iniţiativă legislativă depusă la Camera Deputaţilor prin care Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” va primi 4857 metri pătraţi, în Capitală dat gratuit în folosinţă.

„Ce preocupări mai au parlamentarii? Ei bine, îşi fac cadouri, pentru acum şi pentru la «pensie». Au depus o iniţiativă legislativă prin care Clubul Parlamentarilor Români «Ion Raţiu» va primi 4.857 mp, în inima Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit. Ce credeţi că se face pe acest teren? Foştii şi actualii parlamentari vor juca tenis şi se vor delecta cu răcoritoare. Motivaţia, că astfel de cluburi finanţate din banii cetăţenilor există şi în alte ţări, este aberantă”, a scris Cristina Prună, vineri, pe Facebook.

Prună precizează că proiectul de lege a fost semnat de parlamentari de la toate partidele, inclusiv PNL şi PMP, iar „la USR nu a îndrăznit nimeni să vină să ceară vreo semnătură”.

„Problema nu e existenţa clubului, ci beneficiile pe care le primeşte din bani publici. Astfel, iniţiativa prevede inclusiv că utilităţile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaţilor. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaţilor. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaţilor. Dacă vă vine să credeţi, proiectul a fost semnat de parlamentari de la TOATE PARTIDELE, mai puţin USR. De fapt, la USR nu au îndrăznit să vină să ceară vreo semnătură. Au vrut, probabil, să treacă pe sub radar această propunere”, a conchis deputatul Cristina Prună.

Iniţiatorii proiectului

Proiectul de lege la care face referire Cristina Prună a fost înregistrat la Camera Deputaţilor, pe 26 iunie.

„Se transmite în folosinţă gratuită a Clubului Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” terenul în suprafaţă de 4.857 mp. Terenul e destinat amenajării bazei sportive a Clubului Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” compusă din 4 terenuri de tenis, un imobil format din parte şi terasă acopertă şi un chioş pentru răcoritoare, şi este identificat conform planului din anexa care face parte din prezenta hotărâre”, arată proiectul de lege.

De asemenea, „plata cheltuielilor cu utilităţile (gaze, apă rece şi energie electrică) se va suporta din bugetul Cametei Deputaţilor. În acest sens, Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” va transmite anual propuneri de cheltuieli în vederea includerii în proiectul de buget al Camerei Deputaţilor”, conform iniţiativei legislative.

Cine sunt iniţiatorii proiectului:

Deputaţi PSD: Florea Oana-Consulea, Iancu Iulian

Deputaţi PNL: Leoreanu Laurenţiu – Dan, Raeţchi Ovidiu Alexandru, Roman Florin – Claudiu, Ştirbu Gigel – Sorinel

Deputaşi UDMR: Magyar Lorand – Balint

Deputaţi PMP: Codreanu Constantin, Movilă Petru

Deputaţi – Minorităţi: Grosaru Andi-Gabriel, Zisopol Dragoş Gabriel

Deputaţi PRO Europa: Mocioalcă Ion, Petric Octavian

Senatori PSD: Niţă Ilie, Pop Liviu-Marian

Tenis cu alţi parlamentari europeni

Aleşii motivează utilitatea Clubului Parlamentarilor Români prin turneele de tenis cu alţi parlamentari din statele UE

În expunerea de motive, aleşii arată că astfel de cluburi există şi în alte state membre UE precum Polonia, Cehia, Croaţia, Ungaria, Italia, etc, „cluburi care, de-a lungul anilor, Clubul Parlamentarilor Români a avut contacte şi acţiuni comune, ce se înscriu în dimensiunea de dimensiune parlamentară”. „Exemplificăm în acest sens participarea echipelor de tenils ale parlamentarilor Clubului nostru la 15 turnee interparlamentare, ca şi câştigarea unuia dintre ele de către echipa noastră”.

Conform sursei menţionate, au fost acumulate datorii la furnizorii de utilităţi pe care Clubul nu le poate plăti.

„Din păcate însă, în ultimii trei ani, sprijinul financiar din partea Camerei Deputaţilor a încetat să mai fie acordat Clubului Parlamentarilor Români Ion Raţiu la nivelul din trecut. Aceasta a făcut ca, în prezent, situaţia materială a Clubului să fie una precară, să fie acumulate datorii insuportabile la furnizorii de utilităţi, iar sumele strânse din cotizaţii şi donaţii să nu fie în măsură să stingă datoriile”, mai indică expunerea de motive a proiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite