Consiliul Naţional al PNL. Motreanu, ales prim-vicepreşedinte, Lucian Bode, secretar general, Virgil Guran, noul vicepreşedinte pe apărare

Consiliul Naţional al PNL. Motreanu, ales prim-vicepreşedinte, Lucian Bode, secretar general, Virgil Guran, noul vicepreşedinte pe apărare

Liderii PNL, la ultimul Congres Extraordinar FOTO Inquam Photos / George Călin

PNL şi-a ales liderii pentru funcţiile vacante din conducerea formaţiunii. Lucian Bode a fost votat secretar general, Dan Motreanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, iar competiţia pentru funcţia de vicepreşedinte pentru apărare a fost adjudecată de Virgil Guran, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Lucian Bode şi Dan Motreanu au fost validaţi pentru funcţiile de secretar general, respectiv prim-vicepreşedinte. Competiţia pentru vicepreşedinte pe apărare a fost câştigată de Virgil Guran, cu 450 de voturi pentru, faţă de puţin peste 100 câte a luat Virgil Guran, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

UPDATE Pentru funcţia de vicepreşedinte pentru apărare au rămas doi candidaţi, Vergil Chiţac şi Virgil Guran. S-au retras Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan

UPDATE Dan Motreanu: Sunt mândru că sunt alături de dumneavoastră, că vă reprezint. Puteţi fi sigur că vă puteţi baza pe mine. Am luat hotărârea să candidez pentru că am crezut că trebuie să fac parte din echipă tocmai pentru a aduce un plus de experienţă în bătăliile politice. Am făcut parte din 2004 în toate echipele centrale de conducere ale campaniilor. Ne aşteaptă o perioadă dificilă, foarte grea, într-un context internaţional foarte greu. Cred că acest gest al lui Virgil Popescu are o semnificaţie mai mare decât pare la prima vedere. Arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă PNL din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile. Avem nevoie de unitate mai mult ca niciodată. Trebuie să ne concentrăm pe problemele guvernării. Toată energia miniştrilor noştri, toată energia PNL trebuie dusă în această direcţie, a guvernării. 

UPDATE Nicolae Ciucă: Echipa prim-vicepreşedinţilor e complementată de tot ce înseamnă cunoaşterea şi capacitatea vicepreşedinţilor pe domeniu. Domnul ministru (n.r. - Virgil Popescu) veţi fi permanent alături de noi.

UPDATE Virgil Popescu: Sunt de peste 20 de ani în PNL. Am preluat PNL Mehedinţi în 2012. Acum a ajuns la 35%. Ne batem de la egal la egal cu PSD. Sunt ministru al Energiei într-o situaţie care e complicată. Vă mulţumesc pentru că la Congresul trecut m-aţi ales vicepreşedinte. Vă mulţumesc tuturor organizaţiilor, oltenilor mei, ardelenilor, moldovenitlor, bănăţenilor. Am stat să mă gândesc ce e mai bine pentru partid. Nu a fost uşor să mă înscriu în cursă contra lui Dan Motreanu. Cred că e cel mai bine şi cel mai înţelept ca Dan să intre în Biroul Executiv, ca Dan să facă parte din Biroul conducerii. Mă bucur că suntem de acord că unitatea partidului stă în forţa noastră. E un liberal mai vechi decât mine. E un liberal care a tras la frâiele PNL. Cred că împreună putem face mai multe împreună. Dane te rog să accepţi să-mi retrag candidatura şi să fii singurul candidat.

UPDATE Lucian Bode, propus secretar general: „Sunt pregătit pentru această şansă şi ştiu că vă am aproape pe drumul consolidării proiectului liberal. Doar uniţi ne vom îndeplini obiectivele”. Bode a precizat că munca sa se bazează pe dezbatere, decizie şi disciplină. „E momentul calmării interne a partidului şi a resetării sale politice. ne-am rezolvat problemele interne şi acum trecem la treabă”, a punctat ministrul Afacerilor Interne. 

Bode a precizat că este nevoie de o ordine internă, pentru a pune la punct organizaţiile PNL, în vederea alegerilor din 2024.

UPDATE Nicolae Ciucă a deschis Consiliul Naţional. „Garantăm stabilitatea Coaliţiei şi nu renunţăm la niciunul dintre principiile liberale. Şi le dăm consistenţă prin politicile publice”, a precizat Ciucă. „Împreună, uniţi într-o echipă puternică, vom performa în acţiunile noastre orientate spre dezvoltarea şi modernizarea României. Prin noi înşine trebuiie să redăm speranţa românilor”

***

Prima funcţie vacantă este cea de secretar general, după demisia lui Dan Vîlceanu. Însă pentru această funcţie va fi propus Lucian Bode, pentru că e atributul şefului PNL să propună, iar CN-ul să valideze prin vot. 

Adevărata competiţie este pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi de vicepreşedinte pe apărare. Pentru al patrulea loc de prim-vicepreşedinte se luptă Virgil Popescu (ministrul Energiei) şi Dan Motreanu (eurodeputat). Confruntarea este echilibrată, potrivit surselor „Adevărul”. 

De asemenea, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte pe apărare sunt în cursă Vergil Chiţac, Virgil Guran, Ben Oni Ardeleam şi Sorin Moldovan. Şi în acest caz competiţia e echilibrată, deşi cu mai multe şanse sunt creditaţi Chiţac şi Guran.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările