Claudiu Târziu: Călin Georgescu nu mai poate fi premier din partea AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu, copreşedinte AUR FOTO Facebook Claudiu Târziu
Claudiu Târziu, copreşedinte AUR FOTO Facebook Claudiu Târziu

Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat, într-un interviu la Prima TV, că formaţiunea sa nu mai trebuie să-l susţină în viitor pentru funcţia de premier pe Călin Georgescu, după ultimele interviuri date acesta, în care are poziţie ambigue referitoare la Corneliu Zelea Codreanu şi mareşalul Ion Antonescu.

Întrebat dacă mai poate fi Călin Georgescu premier, Claudiu Târziu a precizat că Georgescu nu se mai califică cerinţelor AUR: „Din punctul meu de vedere nu”. De altfel, copreşedintele AUR a precizat că ar da un vot negativ şi dacă în cadrul conducerii formaţiunii s-ar mai ajunge la propunerea lui Georgescu pentru funcţia de preşedinte de onoare. 

Claudiu Târziu a povestit şi cum a avut loc apropierea de Călin Georgescu: „A fost un soi de pact de susţinere  a proiectului AUR. Noi să mergem în campanie cu proiectul domniei sale, dar domnia sa să ne susţină, prin ceea ce poate (...) Nu a vrut să fie membru de partid. Nu ne-a susţinut deloc. Nici după campanie nu ne-a susţinut”, a precizat liderul AUR. 

„Noi ne-am achitat de partea noastră, domnia sa. Domnia sa nu a scos un cuvânt bun despre AUR până când a vrut să dea drumul unui nou proiect politic.(...) Prestaţia publică, afirmaţiile şi lipsa de răspunsuri profesionale, ne-a convins că e bine să retragem (n.r. - susţinerea sa ca posibil premier). Pe mine m-a convins că nu poate fi susţinut ca preşedinte de onoare”, a mai afirmat Târziu.

Copreşedintele AUR a subliniat că deşi Georgescu se pregăteşte de 10-15 ani să fie premier, încă nu are o pregătire politică pentru această funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite