Ciucă, după aprobarea primei cereri de finanţare din cadrul PNRR: Avem nevoie de acelaşi efort susţinut şi coordonare pentru a asigura coerenţa implementării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Nicolae Ciucă FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după aprobarea primei cereri de finanţare din cadrul PNRR, că avem nevoie de acelaşi efort susţinut, de aceeaşi coordonare, pentru a putea să îndeplinim jaloanele, ţintele şi în felul acesta să asigurăm coerenţă implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, la începutul şedinţei, celor care au lucrat la aprobarea primei cereri de finanţare la Uniunea Europeană.

„Am reuşit, astfel, să ne îndeplinim obiectivul şi folosesc această oportunitate pentru a reaminti şi sublinia încă o dată că avem nevoie de acelaşi efort susţinut, de aceeaşi coordonare, pentru a putea să îndeplinim jaloanele, ţintele şi în felul acesta să asigurăm coerenţă implementării PNRR”, a spus şeful Executivului.

Ciucă a arătat că „acest efort a fost posibil şi datorită colaborării şi dialogului deschis cu cei de la Comisia Europeană” şi i-a mulţumit ministrului Marcel Boloş şi celor de la Ministerul Investiţiilor, pentru efort.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a mai anunţat că prin proiectul de lege de astăzi, privind zonele metropolitane, Guvernul va îndeplini un jalon planificat pentru sfârşitul lunii iunie. El a menţionat că prin punerea în aplicare a acestei legi se vor face reformele la nivelul autorităţilor locale, prin sporirea accesului la servicii şi mobilitate, la servicii publice furnizate la nivel local. 

Premierul a mai anunţat o Hotărâre de Guvern  prin care „vom reuşi să realizăm coerenţă în ce priveşte finanţarea şi accesarea fondurilor pentru digitalizare, acţiune climatică şi alte domenii de interes”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite