Ciucă: Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova / Ce spune Rafila despre termenele pentru spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, premierul Românniei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, premierul Românniei FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi aprobată legea prin care este asigurată finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat ca procedura de achiziţie publică pentru alegerea proiectantului să fie finalizată în această toamnă, astfel încât să nu existe decalaje mari între acest spital şi cele regionale de la Cluj şi Iaşi.

„Astăzi aprobăm legea prin care asigurăm finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova. Practic, se realizează alinierea cu celelalte două spitale de urgenţă, de la Cluj şi de la Iaşi, şi îmi exprim încrederea că probabil vom şi demara proiectele ca ele să se întâmple, să se realizeze, ţinând cont de faptul că mai avem, de asemenea, aproximativ 2 miliarde de euro alocaţi prin PNRR şi avem, de asemenea, o listă în aşteptare care trebuie să fie operaţionalizată şi sper să avem o decizie în acest sens cât mai curând posibil", a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat că „este foarte important să putem să folosim toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziţie şi să prioritizăm toate obiectivele astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică". „Prin această lege de astăzi discutăm de o investiţie estimată de aproximativ 600 de milioane, din care 368 vor fi asiguraţi de către Banca Europeană de Investiţii", a precizat premierul.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a arătat că este important ca şi Spitalul Regional Craiova să intre în procesul de proiectare efectivă a unităţii medicale. „Celelalte două spitale, apropo de stadiul acestor investiţii, se află în proces de proiectare. Proiectarea a fost acordată unor companii cu care eu deja m-am întâlnit şi care au promis că până la începutul anului viitor, probabil până în primăvară, aceste proiecte vor fi finalizate. Şi la Craiova sperăm să putem să începem proiectarea, să finalizăm procedura prin achiziţie publică a proiectantului în această toamnă, astfel încât să nu existe decalaje mari între cele trei obiective majore de investiţii", a afirmat ministrul Sănătăţii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite