Cîţu: Ar trebui să avem un Guvern săptămâna viitoare. Astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile UDMR

Cîţu: Ar trebui să avem un Guvern săptămâna viitoare. Astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile UDMR

Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul interimar Florin Cîţu spune că săptămâna viitoare România ar putea să aibă un Guvern cu puteri depline. Potrivit preşedintelui liberalilor, propunerea cu care vine PNL, un Guvern minoritar PNL-UDMR, susţinut de grupul minorităţilor din Parlament este cea mai largă susţinere pe care o are un partid până acum în privinţa strângerii unei majorităţi parlamentare pentru formarea unui nou Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„PNL a arătat maturitate, responsabilitate, celelalte partide spun că nu e destul, tot PNL să vină cu o soluţie. Aici avem până acum un Guvern PNL-UDMR, susţinut şi de minorităţi, deci este până acum cea mai largă susţinere pe care a putut să o strângă un partid. Mergem cu acest Guvern”, a declarat premierul interimar. 

Potrivit liderului liberalilor, „în acest moment PNL a făcut o concesie majoră”, după ce a schimbat propunerea partidului de premier din cea a premşedintelui partidului cu cea în persoana lui Nicolae Ciucă. „Nu avem ce să discutăm alte variante”, a mai spus liberalul. 

Preşedintele PNL a mai declarat că „ar trebui sa avem un Guvern săptămâna viitoare”. 

Liberalul a mai anunţat şi că „astăzi vom afla varianta finală pentru portofoliile UDMR” în privinţa structurii Guvernului şi a amintit că mandatul de negocieri al premierului desemnat Nicolae Ciucă nu s-a modificat, liderul negociază susţinerea Guvernului minoritar PNL-UDMR. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările