Cîţu: De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii. Urmează al doilea pas, 1 august, când vorbim de relaxare totală

Cîţu: De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii. Urmează al doilea pas, 1 august, când vorbim de relaxare totală

FOTO: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a declarat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care se află, însă nu va fi o relaxare totală, ci se va urmări obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate. Al doilea pas va fi de la 1 august, când va fi vorba despre o relaxare totală, a subliniat prim-ministrul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După ne vom concentra pe economie. De un an de zile ne concentrăm pe sănătate, urmează să ne concentrăm pe economie. România urmează paşi într-un proces de convergenţă, poate a făcut paşi înapoi şi nu are nicio scuză. Avem un guvern care şi-a asumat să facă reforme şi care face reforme. Încă nu vorbim cum se vor lua relaxări şi cum vor fi ele implementate. În acest moment discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii, că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona unde sunt”, a afirmat Florin Cîţu, după vizita de marţi la Centrul de vaccinare organizat la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare.

Chestionat despre posibile facilităţi pentru persoanele care se vaccinează, prim-ministru a răspuns: „Eu am spus că, opinia mea personală, e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta acest măsuri”.

Florin Cîţu a transmis că de la 1 iunie vor exista măsuri de relaxare şi că se caută metode pentru a permite realizarea evenimentelor private. Cu toate acestea, 1 iunie nu va însemna relaxarea totală, informează premierul, ci atingerea obiectivului de 5 milioane de persoane vaccinate.

„E clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta, de la 1 iunie, vom găsit metode să fie evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri ele sunt îmnbunătăţite. Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştrii vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat Cîţu. 

VIDEO Conferinţa de presă a premierului Cîţu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările