Cioloş, după şedinţa cu liderii coaliţiei privind rectificarea bugetară: „Am ajuns, în principiu, la un acord”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS. FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Dacian Cioloş a declarat că în şedinţa liderilor coaliţiei, unde s-a discutat rectificarea bugetară, USR PLUS a insistat pentru ca Ministerul Transporturilor şi cel al Sănătăţii să primească mai mulţi bani.

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, a transmis că va exista o suplimentare a fondurilor pentru Sănătate şi Transporturi, în urma rectificării bugetare. 

„Am ajuns, în principiu, la un acord. Aşteptăm să vedem cifrele, dar va fi o creştere semnificativă faţă de ceea ce a fost propus iniţial. La Minsterul Transporturilor şi la Ministerul Sănătăţii, unde trebuie să acoperim nişte nevoi, atât pentru plata salariilor şi a primelor pentru personalul medical, dar şi pentru vaccinuri, centrele de vaccinare”, a spus Cioloş la finalul şedinţei cu liderii coaliţiei de guvernare. Liderul USR PLUS nu a vorbit despre sume concrete, însă a precizat că s-a discutat „pe fiecare linie bugetară în parte”. 

Tot în urma şedinţei de marţi, premierul Florin Cîţu a transmis că va aloca aproximativ 625 milioane de lei pentru Transporturi, mai puţin decât ceruse iniţial ministrul Cătălin Drulă, adică 4 miliarde de lei. 

„Ministrul Drulă a spus care este nevoia şi ce ar putea cheltui, inclusiv pe investiţii. Ne-am uitat la nevoile stringente până în luna noiembrie, pentru că atunci vom avea o altă rectificare. Acolo era nevoie de un minim necesar pentru ca lucrurile să poată funcţiona de circa un miliard de lei. Lucrul important, din acel miliard de lei necesar erau cam 450 milioane lei bani care trebuiesc plătiţi, bani care au reieşit din anumite arbitraje cu companii pe proiecte din anii trecut şi bani pe care Ministerul Transporturilor e obligat să îi plătească companiilor respective ca să nu blocăm conturile CNAIR.

Acolo urmează să verificăm cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul Finanţelor pentru că ideea e ca din acele 450 milioane lei ca obligaţii de plată din partea statului către companii să facem o plată în acest an de 50 milioane şi restul să îi eşalonăm cu obligaţii de plată pentru următoarele luni, inclusiv anul viitor”, a explicat Cioloş. 

Nu în ultimul rând, Dacian Cioloş a mai adăugat că, după ce toate cifrele discutate în şedinţa de astăzi vor fi puse cap la cap, speră ca rectificarea pentru Ministerul Sănătăţii să fie de peste 2 miliarde de lei în plus. 

Vezi şi: Cum rezolvă Guvernul problema campaniei de vaccinare. Cîţu: Românii se vaccinează, apoi primesc un voucher de 100 de lei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite