Bogdan Huţucă, despre eliminarea supra-accizei: Această măsură a produs scumpiri în lanţ

Bogdan Huţucă, despre eliminarea supra-accizei: Această măsură a produs scumpiri în lanţ

Bogdan Hutuca - FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL, Bogdan Huţucă, a declarat astăzi, după votul din Comisia de Buget privind eliminarea supra-accizei, că această măsură a produs scumpiri în lanţ la carburanţi şi produse alimentare şi că această eliminare „se va regăsi direct înbuzunarul românilor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am reuşit astăzi, alături de colegii mei din Partidul Naţional Liberal, să votăm în comisia de Buget, Finanţe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanţi, una dintre cele mai proaste soluţi găsite de socialişti pentru a aduce bani la buget. Această măsură nu a adus mari sume în plus la buget, în schimb a produs scumpiri în lanţ, atât la carburanţi cât şi la majoritatea produselor alimentare şi a celor care fac parte din coşul zilnic”, anunţă Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa.

„Ne aşteptăm la o reacţie din piaţă şi la o reducere a preţului la carburanţi, un lucru de care vor beneficia enorm atât marii consumatori, precum transportatorii, dar şi persoanele fizice care deţin o maşină personală. Eliminrea acestei supra-accize se va regăsi direct în buzunarul românilor”, adaugă Huţucă.

„Un alt proiect liberal pentru care ne-am luptat în comisie a fost eliminarea supra-impozitării contractelor part-time. PSD a obligat persoanele care sunt angajate part-time, să plătească contribuţii la nivelul unui program de muncă de 8 ore. Aceste lucru a afectat piaţa muncii şi a făcut ca numeroase persoane care aveau şi alte activităţi, precum studiul sau creşterea unui copil, să fie obligate să renunţe la muncă, deoarece nu mai puteau plăti contribuţiile către statul român”, mai afirmă liderul liberal.

Bogdan Huţucă arată că eliminarea supra-impozitării, adică a unui regim discriminatoriu, va debloca piaţa muncii şi va genera noi locuri de muncă.    

„În perioada următoare va creşte numărul contractelor de muncă, deoarece multe persoane se vor întoarce să muncească legal, conform timpului pe care îl pot aloca unei activităţi şi conform nevoilor lor. Acest lucru va aduce o flexibilitate crescută pe piaţa muncii, o flexibilitate ce va fi benefică atât angjatorilor cât şi angajaţilor”, a conchis Huţucă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: