Barna: „Preşedintele ne-a cerut să susţinem Ministerul Sănătăţii şi pe Vlad Voiculescu” Ce spune vicepremierul despre raportul săptămânal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO: Facebook/ Guvernul României
Dan Barna FOTO: Facebook/ Guvernul României

Vicepremierul Dan Barna spune că nu ar exista neînţelegeri între ministrul Sănătăţii şi premier, după ce Florin Cîţu i-a cerut lui Vlad Voiculescu să prezinte un raport privind măsurile luate de la începutul anului pentru combaterea pandemiei şi să comunice săptămânal aceste informaţii. Dan Barna susţine că solicitarea premierului reprezintă o activitate normală şi că  preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut să îl sprijine pe Vlad Voiculescu,

Liderul USR PLUS a transmis la solicitarea premierului reprezintă o activitate normală şi că existenţa unui scandal în Guvern este o exagerare de presă pe care Coaliţia o priveşte „cu umor”.

Potrivit acestuia, solicitarea premierului a fost făcută „într-un context mai larg”, astfel încât toate activităţile ce ţin de campania de vaccinare să fie cunoscute şi să ajungă la cetăţeni.

„Am agreat propunerea ca şi la Ministerul Sănătăţii să fie o conferinţă de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile activităţile ministerului în ceea ce priveşte pandemia. Este o activitate normală”, susţine vicepremierul.

Totodată, Dan Barna spune că existenţa unor astfel de conferinţe săptămânale va ajuta la evitarea „confuziilor de percepţie care au fost speculate în număr foarte mare”. 

„Citim cu umor şi eu şi premierul şi Vlad Voiculescu ce se scrie în presă despre scandaluri şi lupte, în timp ce noi stăm la masă şi discutăm următorii paşi ai zilei sau ai săptămânii. În exterior pare o mare bătălie care de fapt nu există”, a subliniat Dan Barna.

De asemenea, vicepremierul afirmă că dezbaterile din interiorul Coaliţiei sunt percepute exagerat şi transformate din „strănuturi în bronşită acută”.

Klaus Iohannis a cerut susţinerea lui Vlad Voiculescu

Dan Barna susţine că preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut să îl susţină pe Vlad Voiculescu pentru că ministerul Sănătăţii are nevoie de sprijin în această perioadă.

„În discuţia de miercuri de la Cotroceni, cu premierul Cîţu, cu liderii celorlalte partide din coaliţie, preşedintele a fost foarte clar - e nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii şi ne-a cerut să-l susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu Covid.

Ori, în acest context, este foarte clar că guvernul şi coaliţia suntem aliniaţi pe acest mesaj foarte clar - România are nevoie de sprijin şi de înţelegea cetăţenilor că vaccinul e soluţia necesară, iar până atunci măsurile de distanţare, purtatul măştii, spălatul pe mâini rămân valabile şi necesare pentru a nu avea o perspectivă de măsuri mai dure”, a explicat vicepremierul.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie în perspectiva valului trei al pandemiei, precum şi cu măsurile pentru perioada următoare. De asemenea, Cîţu i-a solicitat să organizeze conferinţe de presă săptămânale, după modelul celor organizate de Comitetul de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare anti-COVID.

Citeşte şi:

Cîţu: „I-am cerut lui Voiculescu să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie, în perspectiva valului trei al pandemiei”

Rafila, despre raportul săptămânal al ministrului Sănătăţii: „Dacă luăm o foaie A4, nu reuşim să umplem prima treime”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite