Aurescu: „Ceea ce se întâmplă la Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră. Rusia continuă să maseze trupe în proximitatea Ucrainei” | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, că actuala criză de securitate nu se restrânge doar la Ucraina, ci este „despre securitatea spaţiului euro-atlantic în ansamblul său”. Aurescu a precizat că statele aliate trebuie să continue să se coordoneze pentru dezescaladarea situaţiei.

„Actuala criză de securitate nu este doar despre securitatea Ucrainei, nu este doar despre securitatea regiunii, nu este doar despre securitatea Europei, ci este despre securitatea spaţiului euro-atlantic în ansamblul său. (...) 

Ceea ce se întâmplă la Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră. Federaţia Rusă continuă să maseze trupe în proximitatea Ucrainei, în regiunea Mării Negre, acestea sunt evoluţii îngrijorătoare, care necesită atenţia noastră permanentă şi atunci am decis şi astăzi am avut încă o dată acest prilej să continuăm să ne coordonăm cu privire la măsurile concrete pe care trebuie să le luăm împreună, în aşa fel încât să obţinem o dezescaladare a situaţiei, să obţinem o continuare a dialogului", a transmis Bogdan Aurescu, la conferinţa comună cu ministrul francez pentru Europa şi afaceri externe, Jean-Yves Le Drian.

Aurescu a precizat că întărirea forţelor de pe Flancul estic „este necesară independent de evoluţiile actuale de securitate”.

„Nu putem să acceptăm ameninţarea cu folosirea forţei, nu putem să acceptăm concepte depăşite cum sunt cele referitoare la sferele de influenţă", a mai arătat ministrul român.

Ministrul Bogdan Aurescu a găzduit o rundă de consultări, în format hibrid, a miniştrilor afacerilor externe ai statelor din Formatul Bucureşti 9 (B9) cu ministrul francez pentru Europa şi afaceri externe, Jean-Yves Le Drian. Participarea oficialului francez, după cum a precizat ministrul Aurescu, vine pe fondul anunţului preşedintelui Emmanuel Macron privind disponiblitatea Franţei de a trimite trupe militare în România. Totodată,  la reuniune a participat şi ministrul de externe din Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite