Ambasadorul României în Israel Radu Ioanid şi-a început ieri mandatul. Ce i-a transmis preşedintele Reuven Rivlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, preşedintele Israelului Reuven Rivlin a primit scrisorile de acreditare din partea noilor ambasadori din România, Columbia, Grecia, Danemarca şi Argentina în Israel. Trimisul României, Radu Ioanid, şi-a început astfel oficial mandatul.

În timpul ceremoniei de prezentare a scrisorii de acreditare, preşedintele Israelului Reuven Rivlin a subliniat rolul important pe care Radu Ioanid l-a avut în crearea Muzeului Holocaustului din Washington, precum şi rolul din România în adoptarea definiţiei antisemitismului în timpul preşedinţiei International Holocaust Remembrance Alliance - IHRA.

„Apreciem nespus acest fapt, precum şi sprijinul României pentru Israel în forumurile internaţionale”, a adăugat preşedintele Israelului.

De cealaltă parte, Radu Ioanid a declarat că România este mândră să fie un lider în lupta împotriva antisemitismului şi a subliniat că e convins că, lucrând împreună, România şi Israel pot contribui la bunăstarea lumii. Ambasadorul a vorbit şi despre iniţiativa de a înfiinţa un muzeu dedicat istoriei evreilor din România, inclusiv a Holocaustului din ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite