Ambasada SUA îl contrazice pe Lucian Bode: Un autovehicul al instituţiei a fost avariat în timpul protestului de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode, ministrul de Interne FOTO Inquam Photos / George Călin
Lucian Bode, ministrul de Interne FOTO Inquam Photos / George Călin

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a precizat pentru „Adevărul” că un autoturism al instituţiei a fost avariat în timpul protestelor din curtea Parlamentului. Ministrul de Interne, Lucian Bode, negase acest lucru înainte de a intra la audierile pe buget din legislativ.

„Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparţine a fost avariat în timpul protestului de astăzi din Bucureşti. La acest moment, nu sunt disponibile informaţii suplimentare”, a fost precizarea Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, pentru „Adevărul”, referitoarela incidentele de la Senat.

Pe de altă parte, Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că el ştie că nu a fost vandalizată nicio maşină care să aparţină corpului diplomatic. „Am înţeles că nici o maşină aparţinând corpului diplomatic nu a fost vandalizată”, a precizat Bode, înainte de a intra la audierile pe tema bugetului din comisiile de specialitate. 

„Personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului, parlamentari şi angajaţi ai unui grup parlamentar, în maşinile personale, au introdus în jur de 50 de protestatari în curtea Palatului Parlamentului. Al doilea moment a fost în jurul orei 11.45, când, în jur de 1.000 de protestatari (...) au ales să se deplaseze, chemaţi de parlamentari AUR spre intrarea de la Senat. Au forţat intrarea de la Senat şi câteva sute au intrat în curtea Palatului Parlamentului”, a mai afirmat ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite