Alianţa USR-PLUS Bucureşti depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Alianţa USR-PLUS Bucureşti depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Lideruu USR-PLUS Bucureşti Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu FOTO Facebook USR

Alianţa USR-PLUS Bucureşti a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu în legătură cu darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda, potrivit unui comunicat de presă. „Actualul primar a încercat în 5 şedinţe de Consiliu General să obţină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât preţul pieţei”, trasmit reprezentanţii Alianţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alianţa USR-PLUS explică că acordul încheiat de Gabriela Firea şi Costică Constanda încalcă legea pentru că prin el sunt dispuse despăgubiri mai mari decât sumele aprobate de CGMB pentru cheltuieli reprezentate de despăgubiri civile aferente anului 2020. În plus, nu se poate adopta procedura de dare în plată cu privire la imobile ale unităţii administrativ teritoriale, deoarece înstrăinarea unor astfel de bunuri se poate face numai prin licitaţie publică.

„Darea în plată a Satului Francez era ultimul tun de mandat al Gabrielei Firea. Din fericire, l-am oprit la timp. Însă actualul primar trebuie să răspundă pentru Acordul ilegal pe care l-a încheiat cu Constanda. De 5 ori a încercat să treacă acest proiect. Ne-a ameninţat, a încercat să ne intimideze, dar nu a reuşit. S-a dovedit însă că noi am avut dreptate. Preţul dării în plată era prea mic, evaluarea era făcută în favoarea lui Constanda, iar Acordul conţine multe ilegalităţi care nu pot fi trecut cu vederea”, a declarat Ana Ciceală, lider de grup al consilierilor municipali USR.

Vlad Voiculescu a spus că speră ca primarul general Gabriela Firea să plătească penal pentru ilegalităţile făcute.

„Corupţia şi incompetenţa nu au ce să caute în Primărie. Sper ca Gabriela Firea să plătească penal pentru toate ilegalităţile pe care le-a făcut. Şi să plătească politic, la vot, pentru incompetenţa, indiferenţa şi corupţia pe care le-a patronat la Capitală”, a declarat Vlad Voiculescu, propunerea Alianţei USR PLUS Bucureşti pentru funcţia de viceprimar.

Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS Bucureşti Claudiu Năsui a afirmat că alianţa va repara tot ce a stricat PSD în administrarea Bucureştiului.

„USR PLUS s-a ţinut de cuvânt şi în Consiliul General. A adus transparenţă şi a blocat marile tunuri ale administraţiei Firea PSD. Peste câteva zile, începem un nou capitol. Un capitol în care USR-PLUS va trece la faza de construcţie. Vom repara ce a stricat PSD şi, împreună cu Nicuşor Dan, vom construi noul Bucureşti”, a precizat Claudiu Năsui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările