VIDEO Palmaresul judecătorilor lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii completului care pe 4 iunie urmează să dea o sentinţă în dosarul „Valiza”, în care Gigi Becali este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri, sunt cunoscuţi pentru cazuri celebre cu demnitari şi interlopi pe care le-au judecat de-a lungul timpului.

Livia Stanciu, Ionuţ Matei, Rodica Cosma, Lucian Macavei şi Francisca Vasile sunt  magistraţii care au judecat şi dosarul „Schimbul de terenuri”, în care Becali a fost condamnat la trei ani cu executare, alături de Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină care au primit câte doi ani.  În acest dosar, Rodica Cosma şi Săndel Lucian Macavei au făcut opinie separată şi au considerat că Becali trebuie achitat.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost condamnat, de aproape acelaşi complet, la şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Din complet a lipsit doar judecătorul Macavei.

Livia Stanciu, preşedinta Completului

Preşedintă a Curţii Supreme din 2010, Livia Stanciu a făcut parte din completul care l-a condamnat, în unanimitate, pe Adrian Năstase. Pe „răbojul” acesteia se regăsesc şi fostul ministru Decebal Traian Remeş (condamnat la 3 ani de închisoare) şi fostul ministru Ioan Avram Mureşan (condamnat la 3 ani de închisoare, dar mai avea o condamnare de 7 ani).

Judecătoarea Stanciu a fost şi cea care a decis condamnarea primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, la închisoare cu executare, direct în recurs, chiar dacă acesta fusese achitat de primele două instanţe. 

Judecătorul Ionuţ Matei

Ionuţ Matei a promovat la Curtea Supremă în noiembrie 2007. Judecătorul a făcut parte din completul de judecată care a decis achitarea fostului ministru liberal Paul Păcuraru (fond). Ionuţ Matei a făcut parte şi din completul care a redus pedeapsa lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, de la nouă ani de închisoare la doar doi ani, şapte luni şi 17 zile.

Judecătoarea Francisca Vasile

Judecătoarea Francisca Vasile este cea care, împreună cu judecătorii Dumitru Mirancea şi Adriana Bajan, au mărit pedeapsa lui Sorin Ovidiu Vîntu, de la şase luni la un an de închisoare cu executare, pentru şantaj asupra omului de afaceri Sebastian Ghiţă.

Judecătoarea Vasile a fost promovată la ÎCCJ pentru funcţia de judecător în octombrie 2012. Aceasta a făcut parte şi din completul de trei judecători care l-a achitat pe fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi i-a condamnat pe fostul director al Poştei Române, Dan Mihai Toader, şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, primul la trei ani cu executare şi al doilea la trei ani cu suspendare. Francisca Vasile a făcut însă opinie separată şi a cerut condamnări cu executare pentru toţi trei.

Judecătorul Rodica Cosma

 Rodica Cosma a făcut parte din completul de cinci judecători care au confirmat arestarea preventivă a fostului secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, şi a fost membru al completului care a decis achitarea fostului ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, în dosarul „Poşta Română”.

Judecătorul Lucian Săndel Macavei

Lucian Macavei a devenit, în 2009, judecător în cadrul Curţii Supreme. Macavei a fost membru al completului de trei judecători care a decis respingerea recursului primarului Sorin Apostu şi al omului de afaceri Călin Stoia privind măsura arestării preventive.

Lucian Macavei a făcut parte şi din completul care a judecat dosarul în care fostul consilier al senatorui Şerban Mihăilescu, Fănel Păvălache, a fost condamnat în 2004 la şase ani de închisoare pentru corupţie. 

   

George Becali, din nou la completul care l-a condamnat la închisoare

George Becali a fost adus, luni, la Curtea Supremă în cătuşe, el fiind în arest pentru executarea pedepsei de trei ani de închisoare primită în dosarul „Schimbul de terenuri”. Pedeapsa primită de latifundiarul din Pipera a fost dată de acelaşi complet de judecată cu care s-a aflat faţa în faţă şi la recursul făcut de procurori în dosarul „Valiza”.

George Becali, în cătuşe la Curtea Supremă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite