Ungaria permite tranzitarea ţării la orice oră din zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzitarea Ungariei nu va mai fi condiţionată de un anumit interval orar, ţara putând fi anunţată la orice oră din zi. Anunţul a fost făcut de ministrul Marcel Vela şi de premierul Ludovic Orban. Prim-ministrul a declarat că în urma discuţiei purtate la nivelul miniştrilor de externe ai României şi Ungariei există consecinţe favorabile, una dintre acestea fiind permisiunea de tranzitare a statului vecin 24 de ore din 24.

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus că traficul de la graniţa Ungariei cu Austria redevine liber şi nu va mai fi condiţionat de un anumit interval orar, astfel ca tranzitul prin Ungaria se va putea face la orice oră.

„De astăzi, nu mai există acea reglementare cu perioada cu intervalul, care era impusă de autorităţile maghiare pentru intrarea în Ungaria, aşadar de astăzi, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria, intrarea în Ungaria, se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21:00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13:00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră, nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România prin Ungaria doar în anumite ore, motiv pentru care se creau şi aceste puncte fierbinţi de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni”, a anunţat ministrul Marcel Vela.

"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile", a precizat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, citat de agerpres.ro.

Potrivit premierului, anterior întâlnirii dintre cei doi miniştri de externe au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne din cele două ţări prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi, "în felul acesta, practic s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria".

"De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului", a precizat Ludovic Orban, întrebat fiind de relaţia României cu Ungaria după întâlnirea celor doi miniştri de externe. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite