Tribunalul dă „undă verde” pentru judecarea medicului Mircea Beuran în dosarul şpăgii de 10.000 de euro

Tribunalul dă „undă verde” pentru judecarea medicului Mircea Beuran în dosarul şpăgii de 10.000 de euro

Medicul Mircea Beuran Imagine: Inquam Photos

Rechizitoriul în cazul medicului Mircea Beuran este legal astfel că procesul pe fond poate începe, a hotărât, vineri, un magistrat de la Tribunalul Bucureşti. Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, după ce ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura ocuparea unui post de asistent universitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.
 
„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. (…) Constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Bucureşti.
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Mircea Beuran, care, la data faptei, îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, pentru luare de mită.
 

DNA: Beuran a luat o mită de 10.000 de euro

 
„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu", se arată în rechizitoriu.
 
Concret, el ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. "Carol Davila” Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate.
 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparţinând lui Beuran.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: