Trei bărbaţi au fost reţinuţi după ce ar fi sechestrat, bătut şi şantajat un om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Un om de afaceri a fost sechestrat, bătut şi şantajat de trei bărbaţi, unul dintre ei administrator al unor societăţi comerciale, victima fiind obligată să renunţe la mai multe contracte şi lucrări derulate de firmele sale. Prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro. Inculpaţii au fost reţinuţi şi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au reţinut, miercuri, trei bărbaţi, unul dintre ei administrator al unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de: şantaj (comise în forma autoratului şi a complicităţii), lipsire de libertate în mod ilegal şi loviri şi alte violenţe (comise în forma autoratului şi a instigării), potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Conform sursei citate, în perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre inculpaţi ar fi exercitat acţiuni de ameninţare cu acte de violenţă la adresa unui om de afaceri (martor în cauză), a soţiei acestuia, dar şi a angajaţilor societăţii pe care martorul o administra, pentru ca acesta din urmă să renunţe la o parte din profitul obţinut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract.

Deşi nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acţiunilor sale inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care „i-a dat lucrarea” omului de afaceri.

Ca urmare a acestor ameninţări, omul de afaceri ar fi fost nevoit să renunţe în favoarea unei societăţi controlate de inculpat la suma totală de 1.672.295 lei, dar şi la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv. 

Sechestrat şi bătut, pentru a accepta rezilierea unui contract de închiriere 

La data de 28 februarie 2022, ceilalţi doi inculpaţi, la instigarea primului, l-ar fi lovit pe martor de mai multe ori în zona capului după care toţi trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locaţie unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundaţie. 

Prin aceste acţiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere. 

Prin rezilierea acestui contract, martorul ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 3.262.969 lei. 

Cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi,joi,14 aprilie, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite