Poliţiştii rutieri au aplicat peste 19.000 de sancţiuni contravenţionale, pentru nefolosirea centurilor de siguranţă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma unor controale desfăşurate, la nivel naţional, de poliţiştii rutieri, au fost confiscate 124 de bare de fier, 30 de grame droguri şi au fost constatate 29 de infracţiuni de altă natură Foto Poliţia Română
În urma unor controale desfăşurate, la nivel naţional, de poliţiştii rutieri, au fost confiscate 124 de bare de fier, 30 de grame droguri şi au fost constatate 29 de infracţiuni de altă natură Foto Poliţia Română

Poliţiştii rutieri au aplicat 19.075 de sancţiuni contravenţionale, pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate, în urma unor controale desfăşurate timp de o saptămână, la nivel naţional, prin acţiunea Seatbelt.

Poliţiştii din toată ţara au desfăşurat în săptămâna 4 – 10 aprilie 2022 activităţi pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate, precum şi pentru combaterea nefolosirii căştilor de protecţie şi folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”, informează, joi, Poliţia Română.

Astfel, în cadrul acţiunii coordonate de Direcţia Rutieră, poliţiştii au aplicat 19.075 de sancţiuni contravenţionale, pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranţă omologate. Dintre acestea, 18.888 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de către adulţi şi 187 pentru nerespectarea regulilor de către minori.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.648 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”, 30  de sancţiuni conducătorilor de autovehicule care utilizau telefonul mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, 35 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de motociclete/mopede şi 8 sancţiuni persoanelor transportate pe acestea.

Totodată, au fost confiscate 124 de bare de fier, 30 de grame droguri şi au fost constatate 29 de infracţiuni de altă natură.

De altfel, potrivit sursei citate, o activitate preventivă s-a desfăşurat în faţa sediului Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, unde, cei care au fost depistaţi în trafic circulând fără a purta centura de siguranţă au fost invitaţi să experimenteze, cu ajutorul unui simulator de impact, care este rolul centurii de siguranţă şi cât de mult poate ajuta aceasta în cazul unui accident rutier.

De asemenea, au fost desfăşurate acţiuni de informare pe linia creşterii gradului de siguranţă în trafic, împreună cu poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară şi cei din cadrul C.A.P.C. Sibiua, adresate tinerilior, pietonilor, bicicliştilor, utilizatorilor de trotinete, dar şi pasagerilor din autovehicule sau de pe mopede şi motociclete.

Elevilor le-a fost reamintită, printre altele, importanţa modului în care trebuie să se asigure înainte de a traversa, a modului în care semnalizezi când circuli cu bicicleta sau cu trotineta şi portului elementelor de protecţie.

Nereguli depistate în trafic 

Potrivit sursei citate, printre neregulile depistate în trafic de oamenii legii, la data de 7 aprilie, un bărbat ce conducea o autoutilitară, a fost oprit în municipiul Brăila, iar în interiorul maşinii au fost găsite 124 de bare de fier, în cantitate de 200 de kg, care ar fi fost sustrase din incinta unei grădiniţe.

Iar la data de 9 aprilie, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, în judeţul Prahova, în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Acesta fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”. 

De asemenea, în urma controlului autovehiculului, au fost descoperite 3 plicuri, care conţineau aproximativ 30 de grame droguri, acestea fiind confiscate, în vederea continuării cercetărilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite