Terasele din Herăstrău, sancţionate şi de ANSVSA după petrecerea de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecerea ad-hoc de sâmbătă noaptea din Herăstrău a generat noi acţiuni de control din partea autorităţilor. ANSVSA a verificat 26 de locaţii unde se comercializau alimente ambalate sau preparate, acţiunea soldându-se cu amenzi şi suspendarea activităţii de tip take-away.

„Preşedintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu, a dispus o acţiune fulger de control şi, împreună cu directorul DSVSA Bucureşti şi patru inspectori din cadrul Direcţiei. au verificat unităţi de alimentaţie publică din parcul Herăstrău.

Controlul s-a desfăşurat între orele 16.00 – 22.00 şi a vizat respectarea condiţiilor prevăzute privind regimul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică pe perioada stării de alertă, precum şi respectarea normelor şi condiţiilor de igienă la prepararea şi comercializarea produselor alimentare”, a informat ANSVSA.

Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unităţi erau închise şi funcţionau 6 unităţi:

3 unităţi tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate şi semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare şi produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea îngheţată ambalată şi un restaurant, care, la ora controlului vindea mici şi alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.

Ca urmare, această unitate a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi activitatea i-a fost suspendată.

La  cele 3 unităţi tip restaurant, s-a verificat modul în care se preparau, ambalau şi se livrau produsele culinare şi s-a dispus interzicerea comercializării preparatelor prin sistemul „take –away”, deoarece nu erau asigurate condiţiile de funcţionare pentru acest sistem.

Nu au fost constatate alte neconformităţi în ceea ce priveşte cerinţele de igienă privind prepararea, ambalarea şi livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

“Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, „take-away“, pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor”, a declarat  dr. Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite