SUV electric de la Dacia: cum va arăta şi cât va costa FOTO VIDEO

SUV electric de la Dacia: cum va arăta şi cât va costa FOTO VIDEO

Dacia electrică va avea la bază modelul Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa chineză

Dacia mai are un pas până la lansarea propriul model electric, la un preţ imbatabil pentru piaţa de profil. Acesta va costa în jur de 15.000 de euro, dar având în vedere subvenţiile acordate de statele europene pentru achiziţionarea de maşini electrice, suma finală achitată de un cumpărător va fi mai mică de 10.000 de euro.

Dacia electrică va fi o versiune adaptată a modelului Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro şi care la rândul lui este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală. În mod evident, SUV-ul electric de la Dacia va avea alte dotări pentru că standardele de securitate europene sunt superioare celor asiatice. 

 
Oricum, dacă luăm ca reper dimensiunile Renault City K-ZE, Dacia electrică al cărei nume nu se cunoaşte încă, va avea 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. Maşina va avea o autonomie teoretică de peste 250 de kilometri, iar viteza maximă va fi, cel mai probabil, limitată electronic la 105 kilometri pe oră. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: