Sindicatul Europol, despre uniforma oamenilor legii: „Celebrii pantaloni cu dungă şi pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Poliţia Română
FOTO Poliţia Română

Reprezentanţii Sindicatului Europol se plâng pe pagina de Facebook de uniforma oamenilor legii, spunând că de 30 de ani MAI nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru poliţişti.

Într-o postare „Poliţişti la 37 grade Celsius“, cei din sindicat atrag atenţia asupra unor probleme ale sistemului: „În ultima perioadă specialiştii din IGPR au demarat o serie de controale, ştiţi voi, acei domni prezentabili care renunţă doar pentru scurt timp la confortul generat de aerul condiţionat din birouri sau autoturismele de serviciu pentru a verifica dacă poliţiştii din stradă poartă celebrii pantaloni cu dungă şi pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori. 

Uimitor sau nu, aceasta este una din priorităţile MAI care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru poliţişti, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervenţiilor stradale şi un confort termic de bun simţ elementar. 

Iar dacă specialiştii Poliţiei Române tot se înfăţişează în teren pentru a verifica modul de purtare a uniformei, le solicităm ca la rândul lor să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă care este depăşită atât moral cât şi calitativ comparativ cu nevoile stradale şi totodată să-i sprijine pe colegii noştri la apelurile prin 112, nu de alta, dar dacă tot există un deficit enorm de personal, orice ajutor este bine venit. 

Iar dacă echiparea poliţiştilor a devenit o "prioritate" din momentul în care cms. şef Ciocan Christian a fost sancţionat contravenţional de nişte bieţi agenţi, poate mai marii MAI şi IGPR acordă o atenţie sporită staţiilor de emisie-recepţie din dotarea celor aflaţi în stradă, să constate prin propriile simţuri cum acestea se topesc efectiv la 37 de grade Celsius. 

Şi nu în ultimul rând, poate renunţă la acest gen de controale penibile şi se întreabă, pentru că "Viaţa are prioritate!", cum şi pentru cât timp vor mai rezista poliţiştii la aceste temperaturi pentru că nu au primit apă nici la această oră, dacă plasticul staţiilor de emisie-recepţie se topeşte deja“. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite