Românul care a şocat Belgia. Şi-a atacat un prieten în plină stradă crezând că face parte dintr-un experiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul a avut loc pe un bulevard din Merksem, un district din Antwerpen FOTO stiridiaspora.ro
Atacul a avut loc pe un bulevard din Merksem, un district din Antwerpen FOTO stiridiaspora.ro

Tribunalul din Anvers (Belgia) l-a condamnat pe un român, în vârstă de 22 de ani, pentru tentativă la omor, după ce a atacat un alt tânăr cu o brutalitate greu de descris în cuvinte. Şapte luni mai târziu, victima este încă în spital cu leziuni cerebrale.

Judecătorii belgieni au pronunţat verdictul în cazul lui Damian M., un tânăr român de 22 de ani, judecat pentru tentativă de omor. Acesta va sta 10 ani după gratii pentru că a fost la un pas să îşi ucidă în prieten pe 11 septembrie 2021.

Martorii l-au văzut pe român  când se plimba pe bulevardul Jozef Nolfplein din Merksem, un district din Antwerpen, Belgia. Victima, în vârstă de 37 de ani, îi ieşise în întâmpinare, dar Damian M. a luat-o complet razna. L-a lovit cu pumnii şi a încercat să-şi strângă prietenul de gât.

Câţiva trecători care au asistat la scena halucinantă au reuşit să îl tragă pe agresor de pe belgianul care se sufoca, dar nu pentru mult timp. Victima a încercat să scape cu fuga, dar s-a împiedicat şi a căzut, iar românul l-a atacat din nou.

„A început să-l lovească, chiar i-a pus talpa piciorului pe cap”, le-a declarat ulterior un martor poliţiştilor. În cele din urmă, trecătorii au reuşit să îl imobilizeze pe agresor până la sosirea Poliţiei.

”Am crezut că trebuie să-l atac pe Satana lovind capul şarpelui”

La o zi după atac, românul le-a declarat poliţiştilor că reacţia sa se datorează consumului de cocaină şi alcool, pe fondul cărora susţine că a avut halucinaţi şi s-a manifestat violent.

„Am crezut că fac parte dintr-un experiment şi el a vrut să mă omoare. Am crezut că voi muri”, le-a explicat românul anchetatorilor. „Am crezut că trebuie să-l atac pe Satana lovind capul şarpelui. Totul a părut ca un film de groază”, mai spune tânărul de 22 de ani.

La şapte luni de la data faptei, victima sa este încă în comă în urma loviturilor primite de la cel pe care îl considera prietenul lui.  Examenul toxicologic a evidenţiat faptul că şi bărbatul de 37 de ani avea cocaină în sânge. 

Românul a fost supus şi unei expertize psihiatrice, care a stabilit că a avut discernământ la data comiterii atacului. Starea de surescitare şi halucinaţiile pe care le-a avut în acea zi au fost provocate de consumul de cocaină.

Damian M. trebuie să îi plătească victimei o despăgubire provizorie de 50.000 de euro, aceasta urmând să fie majorată în funcţie de evoluţia stării sale de sănătate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cinci răniţi în urma unui atac cu rachete asupra Liovului. Ţintele ar fi fost o rafinărie şi un turn de comunicaţii

Versiunea Moscovei după atacurile cu rachete de croazieră de la Liov

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite