Românul care i-a revoltat pe italieni după ce s-a plimbat călare pe un ponei. Localnicii furioşi: „Îl biciuia” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un italian l-a filmat pe român când se plimba cu poneiul prin Roma FOTO captură video
Un italian l-a filmat pe român când se plimba cu poneiul prin Roma FOTO captură video

Un român a trezit furia locuitorilor din capitala Italiei după ce a fost văzut plimbându-se pe străzi călare pe un ponei epuizat pe care-l bătea.

Un român care locuieşte în Italia i-a enervat la culme pe locuitorii Romei după ce a fost văzut de localnici călărind bietul animal pe o distanţă de circa zece kilometri, pe străzile din cartierele Pietralata, Tiburtino, Santa Maria del Soccorso, şi până la Tor Cervara.

Vizibil obosit, animalul s-a răzvrătit şi a început să lovească cu picioarele, iar stăpânul său a i-a răspuns biciuindu-l. Italienii care l-au văzut pe român călare pe ponei susţin că nu l-au văzut niciodată când îl hrănea sau îi dădea apă.

„Semnalările noastre către forţele de ordine care treceau prin zonă au fost inutile”, s-au plâns locuitorii din acea zonă a Romei.

„«Dacă e al lui, poate face ce vrea cu el», ne-au răspuns”, au spus martorii.

Italienii au schimbat tactica  şi l-au reclamat pe român la diferite asociaţii care luptă pentru protecţia animalelor şi care anchetează acum cele întâmplate pentru a înţelege dacă animalul a fost supus violenţelor din partea stăpânului său.

„Poneii şi caii de mici dimensiuni sunt foarte rezistenţi, dar este nevoie de bun simţ. Dacă un bărbat are aceeaşi greutate ca şi animalul, nu se cuvine să-l călărească. În plus, dacă l-a exploatat, nu i-a dat să mănânce, să bea şi nu l-a lăsat să se odihnească, lucrurile stau cu totul altfel. Caii, presupun aşadar ca şi poneii, nu simt oboseala până când nu mor”, a declarat  Francesca Manzia, directoarea Centrului de Salvare a Faunei Sălbatice, pentru cotidianul La Repubblica.

   

Un localnic a denunţat episodul şi la Poliţia din Tiburtino, iar agenţii l-au găsit pe bărbat, stabilind ca este un cetăţean român care este proprietarul unei ferme agricole.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

La Vaslui, carnea de câine se vinde drept carne de miel. Ce îi sfătuiesc medicii veterinari pe consumatori

De ce nu exportăm mai multă carne de oaie în Europa. „În ţări precum Italia, Spania, este prima carne introdusă în alimentaţia sugarului“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite