Românii, avertizaţi prin sistemul RO-ALERT cu privire la pericolul infectării cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii din Bucureşti au fost înştiinţaţi prin sistemul RO-ALERT, vineri, că România este în stare de alertă şi că pericolul infectării cu noul coronavirus râmâne ridicat.

Mesajul a fost distiribuit la ora 14:26 către telefoanele mobile.

„Starea de alertă a fost instituită în România. Perocolul infectării cu noul coronavirus (Covid-19) rămâne ridicat! Respectaţi cu stricteţe măsurile sanitare de protecţie! Purtaţi masca, acoperind nasul şi gura, în spaţiile închise şi aglomerate. Păstraţi distanţa de 1,5 m faţă  de alte persoane şi evitaţi contactul direct. Spălaţi-vă regulat pe mâini cu apă şi săpun. Nu vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. Precauţia este extrem de importantă în acestă perioadă!  IGSU”, este mesajul transmis prin RO-ALERT.

Vineri, prima zi după starea de urgenţă

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin care se instituie starea de alertă pentru următoarele 30 de zile a fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia cuprinde toate măsurile pe care ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat Raed Arafat le-au anunţat.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, că starea de alertă se decretează la nivel naţional pentru 30 de zile.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile închise. De asemenea, se prelungeşte suspendarea zborurilor de pe toate aeroporturile. Carantinarea celor care vin din străinătate se face la domiciliu. Ieşirea din afara localităţilor se va face doar din „motive întemeiate”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite