Restricţii în trei localităţi din Ilfov. Rata de incidenţă a depăşit 2 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile se aplică din 14 septembrie, ora 00:00. Foto: Facebook Politia Romana
Restricţiile se aplică din 14 septembrie, ora 00:00. Foto: Facebook Politia Romana

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis, luni, impunerea de restricţii în comunele Berceni, Bragadiru şi Voluntari, unde s-au înregistrat valori ale ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile de peste 2 la 1.000 locuitori,

„În aplicarea prevederilor HG nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astăzi, 13.09.2021, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov a prezentat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute de actul normativ sus-menţionat, pentru localităţile Berceni, Bragadiru şi Voluntari, care la data prezentei au depăşit valoarea ratei de incidenţă cumulată la 14 zile de 2/1000 locuitori”, informează Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov.

Astfel, rata de incidenţei cumulată la 14 zile a fost în:

  • Berceni – 2,24/1000 locuitori,
  • Bragadiru – 2,30/1000 locuitori,
  • Voluntari – 2,08/1000 locuitori.

Restricţiile se aplică din 14 septembrie, ora 00:00.

Pe cale de consecinţă, astăzi, 13 septembrie 2021, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 156 din 13.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localităţile Berceni, Bragadiru şi Voluntari.

 Tabelul privind incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului Ilfov la data de 08.09.2021 este disponibil aici.

Astfel, se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia participării a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, după caz, cu ministrul tineretului şi sportului, ministrul mediului, apelor şi pădurilor sau ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Tot pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS CoV-2, în perioada stării de alertă se interzic efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum şi suplimentarea unor curse regulate, potrivit reglementărilor în vigoare, în scopul participării la procesiunile şi/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfăşoară aceste activităţi.

Participarea spectatorilor la aceste competiţii este permisă la 50% din capacitatea sălilor, cu distanţă de un metru între persoane. Totodată accesul se face în baza dovezii de vaccinare completă sau testa negativ. 

Cinematografele, spectacolele pot funcţiona la 70% din capacitate, iar specatorii trebuie să poarte masca de protecţie.

Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Participarea la slijbele religioase este permisă cu respectarea normelor sanitare. 

Nunţile şi botezurile pot fi organizate cu maximum 150 de persoane în exterior şi 100 de persoane în interior. Sunt permise şi nunţile cu 300 de participanţi dacă organizatorii asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare participant are trebuie să fie vaccinat sau cu test negativ. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite