Prorectorul Universităţii Spiru Haret a fost arestat preventiv 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prorectorul Universităţii Spiru Haret, Eduard Ionescu, a fost arestat preventiv pentru de 30 de zile, în timp ce altre două cadre universitare sunt în arest la domiciliu, conform G4media.ro.

Ancheta vizează nu doar prorectorul, ci şi trei secretari universitari, un asistent universitar, 30 de studenţi, 15 profesori, trei decani şi prodecani ai unor facultăţi, dar şi doi angajaţi ai universităţii.  12 intermediari, care nu au funcţii sau legături directe cu universitatea sunt suspectaţi. Este vorba despre părinţi, soţi sau alte rude ale studenţilor, conform G4media.

Verificările se fac pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Braşov, Bistriţa-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Vaslui, Satu Mare, Ialomiţa, Timişoara, Dâmboviţa, Botoşani, Cluj şi Mureş.

Arestaţi la domiciliu sunt Cristian  Oprea şi Constantin Gabor. Celelalte trei persoane implicate în  dosar au intrat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT l-au reţinut, miercuri, pe prorectorul Universităţii „Spiru Haret” şi alte cinci persoane, potrivit unui anunţ al instituţiei. Cei şase au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma audierilor şi au fost prezentate în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au audiat elita Universităţii private „Spiru Haret” în dosarul privind falsificarea din 2012 şi până acum a examenelor de licenţă şi masterat. Astfel, printre cei cercetaţi se numără un prorector al universităţii, 3 decani şi prodecani ai unora dintre facultăţi, dar şi 15 profesori universitari, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Dosarul deschis de procurori vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însuşirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creaţie intelectuală proprie, abuz în serviciu, participaţie improprie la abuz in serviciu, fals intelectual, participaţie improprie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, scrie Mediafax. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite