Prinţul Joachim al Belgiei, infectat cu coronavirus după ce a participat la o petrecere în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Joachim al Belgiei a participat la o petrecere cu 27 de invitaţi în Spania, în ciuda faptului că sunt permise doar adunările cu maximum 15 persoane. FOTO Getty Images
Prinţul Joachim al Belgiei a participat la o petrecere cu 27 de invitaţi în Spania, în ciuda faptului că sunt permise doar adunările cu maximum 15 persoane. FOTO Getty Images

Prinţul Joachim al Belgiei, în vârstă de 28 de ani, a fost depistat pozitiv cu coronavirus după ce, pe 26 mai, a participat la o petrecere din înalta societate dată chiar în cinstea sa, în Spania, relatează The Telegraph.

Petrecerea dedicată aristocraţilor, la care au participat 27 de persoane, a avut loc la o reşedinţă privată din Cordoba. Acum anchetatorii investighează în ce condiţii a fost organizată întâlnirea pentru că, date fiind regulile din Spania, la astfel de reuniune pot participa maximum 15 persoane.

Prinţul Joachim, al zecelea în linie la Tronul Belgiei, a început să aibă simptome chiar în ziua următoare. Joi, 28 mai, el a fost testat pentru SARS CoV-2 şi rezultatul, pozitiv, a venit vineri. 

Palatul Regal a confirmat că prinţul a fost în Spania pe 24 mai, „într-o deplasare profesională, în cadrul unui stagiu pe care îl face la o firmă. Pe 26 mai a luat parte la o reuniune famililă”, a precizat familia regală din Belgia. 

Prinţul Joachim este fiul mai mic şi al treilea copil al prinţului Lorenz şi al prinţesei Astrid şi, prin urmare, nepotul actualului monarh belgian regele Philippe. Tânărul locuieşte de câţiva ani în Spania alături de iubita sa Victoria Ortiz Martinez-Sagrera, dar cele două luni de izolarea le-a petrecut în Belgia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite