FOTO Primele imagini oficiale cu noile generaţii Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Când vor fi anunţate detaliile celor trei modele

FOTO Primele imagini oficiale cu noile generaţii Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Când vor fi anunţate detaliile celor trei modele

Producătorul de la Mioveni a pregătit o filozofie de design nouă care se traduce prin forme ceva mai rotunjite

Aşa cum a promis săptămâna trecută, Dacia a publicat primele imagini oficiale cu noile generaţii Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Producătorul de la Mioveni a pregătit o filozofie de design nouă care se traduce prin forme ceva mai rotunjite. Detaliile complete referitoare la noile modele Dacia vor fi publicate în 29 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unor surse din piaţă, a treia generaţie de Logan va avea mai multe îmbunătăţiri. Mai întâi, la nivel estetic, maşina pe care o ştiam „în colţuri”, mai ales în prima generaţie, va fi mai fluidă, în special datorită unei linii prelungi ce se termină la portbagaj. În plus, noua versiune va afişa proporţii mai echilibrate şi va fi puţin mai lungă şi, mai ales, mai lată decât cea actuală, fapt care va aduce îmbunătăţiri palpabile ale ţinutei de drum. 

Sisteme de siguranţă 

La interior, pe consolă, va fi aşezat un ecran tactil mai mare şi mai accesibil privirii şoferului. De aici vor putea fi reglate o serie de funcţii necesare pentru şofat. În plus, comenzile climatizării vor fi asemănătoare celor de pe Duster II. Nu în ultimul rând, Logan ar urma să folosească şi o serie de sisteme de asistenţă precum frânarea automată de urgenţă sau sistemul pentru detectarea unghiului mort.

Constructorul francez a lăsat să se înţeleagă că noul model va fi mai scump cu numai 200-300 de euro în comparaţie cu cel aflat acum în fabricaţie, dar date oficiale în acest sens nu au fost publicate.

Motorizările şi varianta hibrid

Noul Logan foloseşte o varianta mai ieftină a platformei tehnice CMF care poate fi găsită şi pe Renault Clio 5, Nissan Juke sau Captur 2. Maşina va beneficia, iniţial, de două motoare pe benzină. Este vorba de 1.0 SCe de 75 CP şi 1.0 TCe de 100 CP. În plus, va mai fi disponibil şi propulsorul diesel 1.5 dCi de 85 CP.

Mai mult, noul Logan va include o parte din elementele tehnice ale noului Clio, ceea ce înseamnă că, în premieră, poate avea o variantă hibridă pentru că i se va monta sistemul E-Tech regăsit acum la modelul francez. Mai exact, este vorba de un propulsor mild-hybrid cu motor aspirat de 1.6 litri şi 91 de cai putere, care va respecta viitoarele norme de poluare Euro 7 şi care va fi acompaniat de două motoare electrice alimentate de la o baterie de 1.2 kWh. Totuşi, trebuie precizat că o variantă hibrid a noului Logan va fi scoasă pe piaţă cel mai devreme în anul 2023. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările