Preşedintele Comisiei Europene: „Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu“

Preşedintele Comisiei Europene: „Am sentimentul că e totul în regulă în
România? Nu“

Jean-Claude Juncker crede că e o uriaşă dispută politică în România între preşedinte şi Guvern

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că, dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Oficialul european crede că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat, în interviul acordat Digi24, cum vede situaţia din România la capitolul stat de drept şi justiţie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi Guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu“.

Oficialul european a precizat că, dacă ar fi menţionat ţara noastră în discursul său despre Starea Uniunii, aşa cum a făcut-o anul trecut, de data aceasta, „mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate“. „Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept“, a declarat preşedintele CE.

De asemenea, acesta e de părere că, în Europa, lipseşte dialogul între est şi vest. „Cred că în Europa ne lipseşte dialogul între est şi vest. Eu am susţinut aderarea ţărilor din centrul şi estul Europei. Rămân la părerea că aceasta a fost o decizie corectă după căderea comunismului. În partea dumneavoastră a Europei nu a existat suficient dialog“, a mai spus Juncker pentru Digi24.

 

citeste totul despre: