Peste o mie de tone de deşeuri din fier, unele periculoase, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă FOTO

Peste o mie de tone de deşeuri din fier, unele periculoase, transportate ilegal din Serbia, oprite la Cernavodă FOTO

Peste o mie de tone de gunoaie oprite la Cernavodă foto: politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, marţi, într-un transport pe Dunăre o barjă încărcată cu peste 1.050 tone deşeuri din fier, unele periculoase, sosite în portul Cernavodă, care urmau să fie importate în România, din Serbia, fără respectarea prevederilor legale. Comisarii Gărzii de Mediu au decis returnarea acestora în ţara de origine.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În data de 03.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa şi reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă au procedat la efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, a unui convoi format dintr-un împingător cu şase barje, sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia. Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor”, informează Poliţia de Frontieră.

 
GALERIE FOTO
 
Potrivit sursei citate, la controlul de frontieră s-a observat că printre deşeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deşeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deşeuri a căror provenienţă nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase - componente din vehicule scoase din uz, care conţin uleiuri, emulsii şi alte substanţe periculoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), deşeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile şi rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc. 
 
Astfel, comisarii Gărzii de Mediu, au stabilit că transferul de deşeuri nu indeplineşte condiţiile legale şi au luat măsura  interzicerii efectuării acestui tranzit pe teritoriul României şi returnarea acestora în Serbia.
 
Totodată, s-a întocmit lucrare penală pentru „săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale”.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările