O româncă a primit de la statul german 45.000 € alocaţii pentru copii, deşi nu a locuit niciodată în această ţară. Acum riscă ani buni de închisoare

O româncă a primit de la statul german 45.000 € alocaţii pentru copii, deşi nu a locuit niciodată în această ţară. Acum riscă ani buni de închisoare

În 2014, femeia a solicitat de la statul german alocaţii pentru cei şase copii ai ei în baza unor documente false

O româncă de 33 de ani este acuzată de fraudă în Germania şi riscă să ajungă la închisoare. Femeia a încasat pentru cei şase copii ai ei alocaţii de la statul german, în sumă totală de 45.000 de euro, deşi nu a locuit niciodată în Germania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Românca, care locuieşte, de fapt, în Birmingham, Anglia, a fost reţinută săptămâna aceasta, în urma controlului de frontieră la intrarea în Germania, potrivit presseportal.de, citat de Digi24.
 
Când i-au verificat documentele, poliţiştii au descoperit că pe numele ei era emis de Parchetul din Duisburg un mandat de arestare preventivă pentru fraude cu alocaţii pentru copii.
 
În 2014, femeia a solicitat de la statul german alocaţii pentru cei şase copii ai ei în baza unor documente false. Cererea a fost repetată în fiecare an, până la începutul lui 2017, când autorităţile germane au constatat că românca nu a avut niciodată rezidenţă în Germania sau loc de muncă în această ţară.
 
În total, românca a încasat ilegal 44.412 euro şi a fost acuzată de evaziune fiscală şi falsificare de documente. Parchetul din Duisburg a emis pe numele ei un mandat de arestare preventivă, aceasta fiind reţinută şi urmând să fie prezentată instanţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările