O navă de patrulare română din cadrul Frontex a salvat a 100 de imigranţi sirieni, în largul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă de patrulare română care participă la operaţiunile Agenţiei UE pentru securizarea frontierelor maritime (Frontex) a intervenit pentru salvarea a aproximativ 100 de imigranţi sirieni care pluteau în derivă în Marea Mediterană, în largul coastelor Italiei, relatează site-ul italian InfoOggi.it.

Avioane şi nave ale Agenţiei Frontex au observat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, în Marea Ionică, o navă suspectă, care se plutea în derivă, în apropierea ţărmului Italiei.

După verificări detaliate, efectivele Frontex au aflat că la bordul ambarcaţiunii erau aproximativ 100 de imigranţi clandestini provenind din Siria, ţară care se confruntă de doi ani şi jumătate cu un conflict civil.

Ambarcaţiunea cu imigranţi a fost interceptată de o navă de patrulare română din cadrul Frontex, la ora 2.30 (3.30, ora României), la circa 40 de mile nautice (aproximativ 70 de kilometri) de localitatea italiană Roccella Jonica, situată în regiunea Calabria (sud).

Cei aproximativ 100 de imigranţi sirieni au fost transferaţi la bordul navei române, echipajul oferind primele îngrijiri medicale. La bordul navei erau circa 100 de imigranţi sirieni, dintre care 44 de copii, unul de doar două luni. Imigranţii plecaseră din Siria de 14 zile, la bordul unei nave mai mari, dar au fost distribuiţi pe parcurs, rămânând la bordul unei ambarcaţiuni cu lungimea de doar 11 metri, care plutea în derivă. Imigranţii au fost transportaţi în portul italian Roccella Jonica.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite