Româncă reţinută la vamă, după ce au fost găsiţi 240.000 de euro asupra ei. Cum a justificat banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră de la PTF Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpul unei femei, cetăţean român, suma totală de 242.000 de euro, a cărei legalitate nu a putut fi justificată.

Femeia şi soţul său, cetăţean sirian, au declarat că suma le aparţine şi că intenţionau să cumpere cu aceşti bani un apartament în Istanbul.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, miercuri seară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat înmatriculat în România, cetăţeanul sirian H.A., în vârstă de 37 de ani, împreună cu soţia sa, cetăţeanul român H.N., în vârstă de 38 de ani.   

În urma unui control amănunţit asupra autoturismului şi persoanelor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă pe corpul femeii, suma totală de 242.000 de euro. 

La cercetări, cei doi soţi au declarat că banii le aparţin şi intenţionau să îi folosească pentru achiziţionarea unui apartament în Istanbul - Turcia. Deoarece nu a putut fi justificată legalitatea provenienţei şi destinaţia sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră giurgiuveni fac cercetări pentru evaziune fiscală şi "schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite