Notarii şi executorii, spioni pentru Fisc

Fiscul vrea să aibă acces la datele românilor care ajung la notarii publici sau la executorii judecătoreşti, pentru a se asigura că toţi plătesc dările către stat. Notarii, de exemplu, vor fi obligaţi să transmită la Fisc chiar şi certificatele de moştenitori.
Cei care toarna sunt scutiti de declararea castigurilor.
Nimeni nu e scutit, oricat ar turna. Doar camarazii din conducerea grupului de crima organizata sunt scutiti: pesedistii de frunte.
In SUA pe care o dam mereu exemplu fiindca nu avem altul mai bun,lucratorii fiscului dintr-un stat sunt trimisi ca agenti sub acoperire in alt stat si primesc procente din sumele descoperite ca nefiscalizate.
Unde azi citit asta, in Pravda? Raducule, Mihaitule. Sau preferi Volodea?
Comentariu neaprobat.
A durat ceva, dar pana la urma au reusit sa readuca statul securist de tip bolsevico-kaghebist in actualitate. Fara un Dragnea la butoane, se invarteau pesedistii astia stupizi se gudurau 1000 e ani in jurul dictaturii si nu stiau de unde s-o apuce.
Adică... îți moşteneşti părinții...plăteşti impozit la stat. Bravos.
Da, este foarte firesc. Ceea ce moștenești constituie un venit impozabil și este corect să fie supus impozitării de către Stat. Nu e nici nefiresc, nici ilegal, nici ceva autohton. Și în Germania există așa ceva, impozitul pe moștenire, numit acolo Erbschaftsteuer, după cum există și impozitul pe donația între vii, numit Schenkungsteuer, așa că oricare ar fi varianta aleasă, Statul își încasează impozitul ce i se cuvine conform legii. De ce la noi în România ar fi altfel? Este foarte rău că Statul ia măsurile astea necesare abia acum, în loc să fi reglementat totul cu niște decenii în urmă. Dar niciodată nu e prea târziu și mai bine mai târziu decât niciodată. Ar trebui să intre modificările astea legislative cât mai repede în vigoare, că altfel România o să ajungă mai rău ca Grecia.
Lasa tu germania si apucaturile lor fascistoide. mostenirile au foat deja taxate - parintii au platit taxe. De ce sa pleasca si mostenitorii? Sa fie taxati duu sau care e ideea? Nemtii fiecare au job. In romania lucreaza o familie intreaga sa faca o casa. Deci e normal sa treaca de la parinti la copii fara inpozit.
Normal că interesul public trebuie să primeze oricând în fața confidențialității datelor. Interesul public este interesul Statului și înseamnă binele întregului popor. Tocmai de aceea, față de Stat nu trebuie să existe confidențialitate. Statului trebuie să îi fie accesibile orice fel de date despre oricine. Numai așa pot fi prevenite evaziunea fiscală, spălarea de bani și furăciunile de tot felul. Este corect ca notarii publici și executorii judecătorești să fie de partea Statului și nu a evazioniștilor bandiți, speculanți și dușmani ai poporului. Ei oricum sunt numiți în funcție de către Stat, actele care emană de la ei sunt ca și cum ar emana de la Stat, la birourile lor este steagul țării, iar pe sigiliile lor este stema țării. Țara este Statul, adică tot ce nu este privat. A fi loial țării este a fi loial Statului, iar asta este și trebuie să fie datoria supremă a acestor două profesii juridice create de Stat să servească Statul, deci chiar dacă notarii și executorii lucrează cu clienți privați, normal este ca ei să fie în toate de partea Statului și să apere interesele Statului care i-a numit în funcție și pe care îl reprezintă și nu interese private.
Pana la urma de ce le spui .... " spioni " , domnu' autor ? Iti doresti sa fie complicii infractorilor in continuare ? Ca pana acum ? Si nu stii cum sa o spui ?
Notarii aveau si pana in prezent obligatia de a raporta la finante toate tranzactiile, inclusiv veniturile din mosteniri, prin declaratia 208. Mai mult decat atat, datoriile pe care defunctul le avea catre bugetul de stat sau catre bugetul local sunt prinse in mostenire, mostenitorii avand obligatia de a prezenta notarului certificate fiscale de la primarie si de la ANAF. Cu alte cuvinte, statul stie foarte bine cui i se transmite mostenirea si cine preia datoriile defunctului prin declaratia 208. In privinta impozitului pe mostenire acesta este de 1% din valoarea masei succesorale si se aplica numai daca nu ai dezbatut mostenirea in termen de 2 ani de la data mortii celui ce lasa mostenirea. Putem spune ca statul impoziteaza doar lenea de a lamuri situatia bunurilor din patrimoniul celui ce lasa mostenirea.