Incendiul de la centrul de colectare şi reciclare deşeuri din comuna Glina a fost stins după aproximativ 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost încheiată intervenţia de la centrul de colectare deşeuri din Glina Foto: ISUBIF
A fost încheiată intervenţia de la centrul de colectare deşeuri din Glina Foto: ISUBIF

Incendiul izbucnit, miercuri după-amiză, la un centru de colectare si reciclare deşeuri în comuna Glina, Ilfov, a fost stins după aproximativ 24 de ore, informează, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

„Astăzi, în jurul orei 15:00, a fost încheiată intervenţia de la centrul de colectare deşeuri din Glina. Au fost retrase şi ultimele 2 autospeciale, care mai erau in dispozitivul de stingere realizat ieri”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Incendiul a izbucnit, miercuri după-amiză, şi a fost nevoie de intervenţia a 13 autospeciale de stingere, 2 smurd, descarcerare, în zonă fiind şi posibilităţi limitate de alimentare cu apă a autospecialelor.

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu Otavian Berceanu afirma, miercuri seară, că la Glina ardeau interioarele maşinilor dezmembrate, iar fumul era de 4.500 de ori mai toxic decât cel provenit de la arderea lemnului.

„Urmează un aer de război peste Bucureşti”, a mai spus acesta.

Autorităţile de mediu au anunţat miercuri seara că nu existau depăşiri ale limitelor maxime ale poluatorilor în urma incendiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite