Imaginile scandalului provocat de cei doi deputaţi PSD la şaormeria din Centrul Vechi. După ce le-au văzut, poliţiştii i-au amendat din nou VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solomon şi Irinel Stativă FOTO G4Media
Adrian Solomon şi Irinel Stativă FOTO G4Media

Scandalul de la şaormeria din Centrul Vechi al Capitalei, unde doi deputaţi PSD, Adrian Solomon şi Ioan Irinel Stativă, s-au luat la ceartă cu poliţiştii chemaţi de angajaţii restaurantului, a fost filmat de camerele de supraveghere.

„Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie”, „Nu am ce să vorbesc cu voi că aveţi 3 luni de şcoală şi eu vă plătesc salariile” - sunt doar câteva dintre afirmaţiile celor doi la adresa agenţilor, care i-au amendat pentru că au făcut scandal şi i-au jignit.

Iniţial, parlamentarii au fost amendaţi doar pentru aceasta, nu şi pentru că nu aveau măşti într-un spaţiu public închis, pentru că, la vederea oamenilor legii, cei doi deputaţi şi-au acoperit rapid feţele.

După ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi i-au sancţionat pe ce doi parlamentari cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru că nu purtau mască în spaţii închise, arată digi24.ro. În imagini se vede că cei doi nu aveau măşti, dar le-au pus când au venit poliţiştii. 

Cei doi au făcut scandal când li s-a cerut să poarte mască, iar apoi i-au jignit pe poliţiştii chemaţi de paza şaormeriei.

Comportament recalcitrant

„În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, transmit poliţiştii, într-un comunicat.

Poliţiştii au intervenit la faţa locului şi l-au găsit pe bărbat, alături de un prieten care, la rândul lui, a avut un comportament similar.

„În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, arătau poliţiştii în această dimineaţă.

Ciolacu: Să aflăm adevărul

Adrian Solomon susţine că „totul este un abuz al unor poliţişti mult prea puţin şcoliţi”. „Nu am fost amendaţi aseară. Am fost doar legitimaţi. Totul e un abuz”, a mai spus deputatul PSD pentru HotNews.ro.

"În primul rând că eu purtam mască atunci când am intrat în local şi nu am jignit pe nimeni, cu atât mai puţin să înjur... Cât despre amendă, eu personal nu am fost amendat (cel puţin să mi se aducă la cunoştinţă). Mai mult, am şi întrebat dacă am făcut eu ceva şi un domn poliţist a spus că eu nu ... şi că nu au nimic cu mine... dacă s-au răzgândit, acesta este un abuz”, a declarat pentru Hotnews Irinel Stativă, care a precizat că el a fost cel care a încercat să aplaneze conflictul.

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a declarat neîncrezător în faptele colegilor săi de partid, deputaţii Solomon şi Stativă, prezentate marţi dimineaţă de Poliţie în mod oficial. Întrebat de Digi24.ro care este reacţia sa, în calitate de şef al PSD, faţă de comportamentul deputaţilor Solomon şi Stativă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Să aflăm adevărul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite