Fostul şef al CCR Augustin Zegrean, după decizia CEDO în favoarea Laurei Codruţa Kovesi: „Nici măcar preşedintele nu face ce vrea el în ţara asta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) Augustin Zegrean spune că decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi este una reparatorie, din care politicienii şi cei care se află vremelnic în mari funcţii în stat ar trebui să înţeleagă să respectă legea.

„Din această decizie trebuie să se înţeleagă că nici măcar preşedintele nu face ce vrea el în ţara asta, ci trebuie să facă exact ce scrie în Constituţie şi în lege, pentru că până la urmă preşedintele este cel care a revocat-o din funcţie, cu încălcarea legii”, a afirmat Zegrean pentru HotNews.ro.

Fostul şef al CCR a explicat că CEDO nu a analizat decizia Curţii Constituţionale, a analizat faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost revocată fără a i se da posibilitatea de a se apăra în instanţă.

„Nu este prima dată când statul român este sancţionat de CEDO. Ar trebui să se înţeleagă, din acestă decizie, că nici măcar preşedintele nu face ce vrea el în ţara asta, ci trebuie să facă exact ce scrie în Constituţie şi în lege. Până la urmă, preşedintele a fost cel care a revocat-o din funcţie, la cererea ministrului Justiţiei, în urma hotărârii date de CCR. Am spus la vremea respectivă că doamna Kovesi nu poate fi revocată prin această modalitate", a declarat Zegran.

El spune că acestă decizie este o reparaţie morală.

„Din acestă decizie, politicienii şi cei care se află vremelnic în mari funcţii în stat ar trebui să înţeleagă să respectă legea”, a adăugat Augustin Zegrean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite