Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, în care este judecat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, se întoarce la DNA

Dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, în care este judecat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, se întoarce la DNA

FOTO Adevarul

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, retrimiterea către Direcţia Naţională Anticorupţie a dosarului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. În acest dosar este judecat şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest dosar, plimbat între instanţa supremă, Judecătoria Sectorului 1 şi Tribunalul Bucureşti, Oprea este judecat pentru ucidere din culpă.
 
Mai exact, judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât, joi, restituirea către DNA a dosarului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, decizia poate fi atacată.
 
Concret, la momentul producerii accidentului, pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. 
 
Pe 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis în judecată şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. 
 
Accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării, de către Gabriel Oprea (la acea dată ministru al afacerilor interne), Petre Mazilu (administrator şi unic asociat al General MPM Impex SRL) şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi (activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul celor din urmă).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: