Dosarul deschis de Secţia Specială pe numele lui Frans Timmermans a fost clasat

Dosarul deschis de Secţia Specială pe numele lui Frans Timmermans a fost clasat

FOTO Inquam / Octav Ganea

Secţia specială de investigare a magistraţilor a clasat joi dosarul deschis pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasarea a fost dispusă întrucât s-a stabilit că „nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
„Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, se arată în comunicatul Parchetului general.
 
În 20 februarie, procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), după o plângere penală depusă de către Lumea Justiţiei. Timmermans era acuzat de falsificarea raportului MCV.
 
„Prim-vicepresedintele Comisiei Europena Frans Timmermans si Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar vor trebui sa se prezinte la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca sa dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci impreuna cu sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania Angela Cristea si comisarul european pe Justitie Vera Jourova”, anunţa publicaţia Luju.ro. 
 
Publicaţia „Lumea Justiţiei” a fost fondată de către Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu, oameni de opinie ce sunt prezenţi zilnic în emisiunile postului Antena 3.
 
În plângerea formulată Luju.ro susţine că: „Raportul MCV a fost întocmit prin alterarea unor fapte sau împrejurări, prin omisiunea de a însera date şi împrejurări esenţiale în legătură directă cu obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), precum şi folosirea de tehnici infracţionale de distorsionare a realităţii şi adevărului despre starea justiţiei în România, în scopul folosirii Raportului împotriva intereselor statului român”. Potrivit acestei plângeri, prin acţiunile oficialilor europeni a fost afectată securitatea naţională a României.
 
Notificarea SIIJ către publicaţia Lumea Justiţiei, în care se anunţă că a fost format dosarul împotriva lui Timmermans este semnată de procuroarea Adina Florea, procurorul propus de trei ori consecutiv de către Tudorel Toader pentru conducerea DNA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările