Dosarul de corupţie în care Vasile Blaga fusese achitat în primă instanţă, retrimis la judecare la Tribunalul Bucureşti

Dosarul de corupţie în care Vasile Blaga fusese achitat în primă instanţă, retrimis la judecare la Tribunalul Bucureşti

Vasile Blaga va fi rejudecat în dosarul de corupţie în care fusese achitat

Curtea de Apel Bucureşti a trimis la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare dosarul de corupţie în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de tribunal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, Curtea de Apel a admis apelul făcut de procurori la decizia Tribunalului, potrivit  G4Media.
 
În minuta şedinţei se arată că „Decizia penală nr. 710/A din data de 23.07.2020. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.07.2020.

Acuzaţiile aduse de DNA lui Vasile Blaga. Dosarul lui Blaga a fost instrumentat de celebrul fost procuror DNA Mircea Negulescu zis Portocală. Judecătoarea Cipariu a dispus achitarea lui Blaga pe litera 16 alineatul 1 Cod de procedură penală, ceea ce – în lumea juriştilor – înseamnă cea mai ruşinoasă achitare pentru un un procuror.
 
Achitarea a fost dispusă, deşi Negulescu a venit cu două denunţuri, al lui Gheorghe Ştefan (zis Pinalti) şi al lui Horaţiu Berdilă de la compania IT Romsys. De altfel, Pinalti a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a primit 3 ani de închisoare după ce a recunoscut că a intermediat şpaga primită de Blaga de la Berdilă. Vezi aici.
 
Potrivit rechizitoriului, Pinalti a recunoscut că a intermediat partea cea mai consistentă, de 500.000 de euro, din mita totală de 700.000 de euro pe care ar fi primit-o Blaga ca să îl ajute pe Berdilă de la Romsys să câştige contracte IT cu Transelectrica şi Transgaz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările