Dosarul de corupţie în care Vasile Blaga fusese achitat în primă instanţă, retrimis la judecare la Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga va fi rejudecat în dosarul de corupţie în care fusese achitat
Vasile Blaga va fi rejudecat în dosarul de corupţie în care fusese achitat

Curtea de Apel Bucureşti a trimis la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare dosarul de corupţie în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de tribunal.

Concret, Curtea de Apel a admis apelul făcut de procurori la decizia Tribunalului, potrivit  G4Media.

În minuta şedinţei se arată că „Decizia penală nr. 710/A din data de 23.07.2020. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.07.2020.

Acuzaţiile aduse de DNA lui Vasile Blaga. Dosarul lui Blaga a fost instrumentat de celebrul fost procuror DNA Mircea Negulescu zis Portocală. Judecătoarea Cipariu a dispus achitarea lui Blaga pe litera 16 alineatul 1 Cod de procedură penală, ceea ce – în lumea juriştilor – înseamnă cea mai ruşinoasă achitare pentru un un procuror.

Achitarea a fost dispusă, deşi Negulescu a venit cu două denunţuri, al lui Gheorghe Ştefan (zis Pinalti) şi al lui Horaţiu Berdilă de la compania IT Romsys. De altfel, Pinalti a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a primit 3 ani de închisoare după ce a recunoscut că a intermediat şpaga primită de Blaga de la Berdilă. Vezi aici.

Potrivit rechizitoriului, Pinalti a recunoscut că a intermediat partea cea mai consistentă, de 500.000 de euro, din mita totală de 700.000 de euro pe care ar fi primit-o Blaga ca să îl ajute pe Berdilă de la Romsys să câştige contracte IT cu Transelectrica şi Transgaz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite