Curtea de Apel Bucureşti discută vineri cererea DNA de a i se interzice Elenei Udrea să părăsească ţara: Nu se pune problema să plec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti iau în discuţie vineri cererea procurorilor anticorupţie de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenţie. Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a declarat, vineri, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti că ea a revenit de bunăvoie în ţară şi nu intenţionează să plece din nou.

UPDATE "Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România", a afirmat Udrea. Ea a susţinut că nu crede că vreo instanţă poate menţine decizia dată pe fond şi a afirmat că acea sentinţă este şi asupra copilului său. "Oamenii au şi astfel de sentimente, mai ales când este vorba de un copil. Deci evident sunt emoţiile cuiva care crede în Dumnezeu", a spus Udrea, referitor la faptul că a blestemat o judecătoare.

                             ****************

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanţa Supremă să se pronunţe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din ţară, fiind ulterior dată în urmărire internaţională.

A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din ţară, arată digi24.ro. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România.

Al doilea motiv invocat de DNA se referă la declaraţiile considerate belicoase, făcute de Elena Udrea după ce a fost condamnată, prin care a adresat blesteme judecătoarei care a condamnat-o. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite